Ainekset (8 kpl)

3 kananmunan valkuaista
1 3/4 dl sokeria
1/4 tl valkoviinietikkaa
100 g  Fazer Premium tummaa suklaata

Tee näin

Vatkaa munan valkuaiset kevyeksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää marenkivaahtoa. Lisää lopuksi vaahdon joukkoon etikka.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se parilla lastan vedolla marenkivaahdon joukkoon niin, että suklaan väri marmoroituu vaahdon joukkoon.

Nostele marenkivaahdosta 8 kekoa leivinpaperin päälle ja paista 100 °C:ssa 1 tunti 25 minuuttia kunnes marengit irtoavat leivinpaperista. Sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunissa luukku raollaan.

Tutustu Yummy Baker -blogiin

Herkkuhetkiä-kirja on saatavilla Suomalaisesta kirjakaupasta, Akateemisesta kirjakaupasta ja muista kirjakaupoista, nettikirjakaupoista sekä marketeista ja tavarataloista.

Annamari Jukkola / Yummy Baker
Reseptin löydät myös Herkkuhetkiä-kirjasta