Ainekset (15 annosta)

Pohja

50  g Valio voita
175 g keksimurua

Suklaatäyte

3 liivatelehteä
2  dl Valio kuohukermaa
200  g taloussuklaata
1  prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
3/4  dl sokeria
2  rkl likööriä (esim. manteli- tai Grand Marnier)

Appelsiinirahkatäyte

4 liivatelehteä
2  dl Valio kuohukermaa
2  prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
2  rkl sokeria
2  rkl sitruunamehua

Pinnalle

3 - 4 dl mansikoita
  appelsiinin kuorta raastettuna

Tee näin

Pohja

  • Lisää sulatettu voi keksimuruihin.
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.

Suklaatäyte

  • Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  • Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
  • Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaasula.
  • Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto.
  • Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. ½ h.

Appelsiinirahkatäyte

  • Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  • Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
  • Yhdistä rahka ja sokeri.
  • Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se tuntuu olevan vielä liian pehmeä, nosta vuoka vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen (varo kuitenkin jäätymistä).
  • Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsen avulla. Siirrä vadille.

Pinnalle

  • Koristele kakku mansikoilla ja kuumalla vedellä pestyn appelsiinin raastetulla kuorella.

Katso lisää Valion reseptejä >>

Resepti tehty yhteistyössä Valion kanssa
Resepti tehty yhteistyössä Valion kanssa