Ainekset

Pohja

3 dl sokeria
4 kpl kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
200 g Fazer tumma leivontasuklaata 44 % sulatettuna
5 rkl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
1 dl lämmintä vettä
1 pyöreä kakkuvuoka

Mousse

250g Fazer Tumma 44% leivontasuklaata
5 dl kermaa

Tee näin

Pohja

paistoaika noin 45 minuuttia 175-asteisessa uunissa

Koristeluun 5 dl sinisiä marjoja, esimerkiksi mustikoita ja karhunvatukoita

Vatkaa ensin munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaakao, jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe erillisessä kulhossa.

Lisää sen jälkeen jauhoseos taikinaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi sula suklaa ja vesi ja sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla vuorattuun vuokaan.

Paista noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä liinan alla.

Mousse

Sulata suklaa vesihauteessa, varo ettei se kuumene liikaa ja muutu rakeiseksi. Anna suklaan jäähtyä sen jälkeen hyvin.

Vatkaa ensin kerma ja lisää sitten 1/3 kermavaahdosta suklaan sekaan varovasti käännellen. Sekoita hyvin. Lisää loppu kermavaahto varovasti ja sekoita hyvin.

Leikkaa sen jälkeen kakkupohja ohuemmiksi levyiksi ja levitä moussea kolmeen kerrokseen. Ylin kerros on moussea. Koristele sen jälkeen sinisillä marjoilla.