Ainekset

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
100 g Fazer Vadelma tummaa leivontasuklaata raastettuna
3,5 dl  sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
2 munaa
3 dl maitokahvia
2 dl  rypsiöljyä

Kostutus

  laktoositonta maitoa

Väliin

250 g  vadelmamarmeladia

Kuorrutus

140 g Fazerin tummaa suklaata (josta puolet vadelmasuklaata)
1 dl  laktoositonta vispikermaa
1 rkl  laktoositonta margariinia

Tee näin

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita keskenään myös munat, öljy ja maitokahvi. Yhdistä seokset ja paista 180 asteessa halkaisijaltaan noin 20 cm vuoassa reilu tunti.

Leikkaa pohja 5 osaan ja kostuta maidolla. Levitä jokaiseen väliin ja päälle ohut kerros vadelmamarmeladia.

Sulata suklaa mikrossa ja kuumenna kerma, yhdistä sitten seokset ja lopuksi margariini.

Koristele tuoreilla vadelmilla ja kultahipuilla.

Vinkki

Näin sulatat suklaan mikrossa
Näin sulatat suklaan vesihauteessa

Suklainen keittiö -reseptikisa