Ainekset

Browniepohja

200 g voita
1 dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja (gluteeniton)
100 g Fazerin vadelma tummasuklaata
1/2 dl kaakaojauhetta 
4 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl hienoa sokeria
1/2 dl piimää

Lemoncurd-tuorejuusto- ja jugurttiseos

100 g  tuorejuustoa (maustamaton laktoositon)
2 dl maustamatonta jugurttia
2 munaa
1 dl  lemon curd-tahnaa

Tee näin

Luomassani reseptissä yhdistyvät täyteläisen suklainen brownie ja raikas sitruunainen juustokakku. Kakkulevy paistetaan kahdessa eri vaiheessa, ensin browniepohja, jonka jälkeen juustokakkumassa kaadetaan päälle ja jatketaan paistamista. Kakun annetaan jäähtyä kunnolla ennen leivosneliöihin leikkaamista. Riippuen leivoksen koosta tästä (23x13 cm) vuossa paistetusta leivoskakusta tulee 10-14 annospalaa.

Sulata suklaa yhdessä voin kanssa, lisää kaakaojauhe seokseen. Sekoita keskenään fariini- ja hienosokeri sekä jauhot. Lisää voi-suklaamassaan sokeri-jauhoseos ja vatkaa mukaan kananmunat. Lisää myös piimä. Sekoita voimakkaasti kunnes taikina on sekoittunut ja sileää. Esipaista brownieta 180 asteessa 15 minuuttia. Sillä välin sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, maustamaton jugurtti, kananmunat ja lemon curd-tahna. Ota browniepohja uunista ja lisää lemoncurd-tuorejuusto-jugurttiseos tasaisesti brownien päälle ja jatka paistamista 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin, mieluiten jääkaapissa ennen annospaloihin leikkaamista ja tarjoilua. Koristele tomusokerilla ja vadelmilla.

Vinkki

Näin sulatat suklaan mikrossa
Näin sulatat suklaan vesihauteessa

Heli-Hannele Pehkonen
Suklainen keittiö -reseptikisa