Pysähdy hetkeksi ja juhli kanssamme

Syyskuussa tulee kuluneeksi 130 vuotta siitä, kun nuori Karl Fazer perusti ranskalais-venäläisen konditorian Helsingin Kluuvikadulle. Karlin tavoitteena oli tehdä ruokaa, jolla on merkitys: tuottaa ilon hetkiä ihmisille ympärillään. Alkuvuosina Fazerin henkilöstö mahtui saman ruokapöydän ääreen, mutta vuosien varrella konditoriasta on kasvanut suomalainen ikoni, joka tänä päivänä työllistää 8 500 fazerilaista kahdeksassa maassa ja valmistaa leipomotuotteita, makeisia, maidottomia tuotteita ja kasvipohjaisia ruokia.

Edelleen tänä päivänä missiomme on tehdä ruokaa, jolla on tarkoitus. Fazer on sitoutunut vastuulliseen ruoantuotantoon, ja siksi Fazerin 130-vuotisjuhlapäivänä 17. syyskuuta juhlitaan myös ruoantuotannon innovaatioita ja kestävää kehitystä. Tervetuloa juhlistamaan Fazerin 130-vuotisjuhlavuotta kanssamme! 

Eri vuosikymmenten suosikit yhdessä boksissa

Hip hurraa – juhlavuoden kunniaksi Fazerin rakastetuimmat maut löytyvät rajoitetun ajan samasta boksista! Fazer 130 -vuotisjuhlavuoden boksi sisältää neljä kiloa herkullisia tuotesuosikkeja eri vuosikymmeniltä. Tutustu historiallisiin tuotetarinoihin tästä! Kokoelmaboksin voit ostaa Fazer Store -verkkokaupasta, Fazer Experience -vierailukeskuksesta sekä Fazer Caféista. 

Tilaa Fazer 130 boksi tästä!

Kurkista Fazer 130 boksiin vaikuttajien kanssa

Fazer 130v boksi - Tiina

Tiina Arponen avasi Fazer 130 boksin yhdessä äitinsä kanssa. Kurkista videolta, minkälaisia muistoja heille on jäänyt Fazerin klassikkotuotteista vuosien varrella.

Fazer 130v boksi - Iida

Iida Åfeldt tutustui Fazer 130 boksiin isoäitinsä kanssa. Boksista löytyi suosikkeja, jotka ovat jättäneet jälkensä Iidan ja isoäidin muistoihin. Katso videolta, minkälaisia makumuistoja heidän mieleensä tuli!

Fazer 130 boksi - Valtteri Sandberg

Myös Valtteri Sandberg kurkisti Fazer 130 boksiin yhdessä äitinsä kanssa. Muistojen syövereistä kumpusi ihania tarinoita tutuista tuotteista. Katso videolta, mitkä muistot valtasivat Valtterin ja äidin mielen.

Kuluttajien makeita muistoja

Fazerin tuotteilla on herkuteltu jo vuosikymmenten ajan. Lapsuudessa on nautittu Fazerin klassikkomakeisia ja vierailtu Fazer-kahvilassa isovanhempien kanssa. Nämä makeat Fazer-muistot ovatkin juhlavuotemme kantava teema.

Yhteisiä muistoja 130 vuotta

Keräsimme pieniä ja suuria makumuistoja myös MyFazerin jäseniltä: 

”Mummon ja vaarin luona oli lasinen karkkikuppi täynnä Pihlajakarkkeja. Lapsena karkkihammasta kolotti aina ja paras leikki olikin salaa yrittää viedä kupista nameja, ilman että kupin kansi kilahti ja karkkivarkaudesta jäi vaarille kiinni.”

”Kun olin lapsi, pyysin isääni tuomaan peruskismetin, kun hän vei lottokupongin kioskille. Ahmin heti kaikki palat ja jäin odottamaan taas seuraavan viikon Kismettiä.”

”Istuimme nykyisen kumppanini kanssa Helsingin Vuosaaressa. Aurinko laski, oli viileä ja sateinen syysilta. Yhteisen taipaleen aloittamisen lisäksi sydäntä lämmitti levy Fazerin suklaata. Kyseinen suklaalevy tuo aina mieleen tämän hetken.”

Liity MyFazeriin tästä

Herkuttele Fazer Caféissa

Fazer 130v juhlaleivos

Fazer 130v juhlaleivos on herkullinen suklaaleivos, jossa täytteenä on täyteläinen Fazerin sinistä sisältävä suklaamousse ja vadelmahilloke. Leivoksessa on jauhoton suklaapohja. Päällä Fazerin sinistä suklaata ja 130 v-logonappi. Leivos löytyy kaikista Fazer Caféista vuoden loppuun saakka hintaan 6,40 €. Löydä lähin Fazer Café täältä

Fazer 130v suklaaleivos

Juhlahumua Fazer Experience vierailukeskuksessa

Fazer Experience vierailukeskus 130

Fazer Experience -vierailukeskus on yksi 130-vuotisjuhlavuoden avainpaikoista. Vierailukeskuksen aulassa on juhlavuoden kunniaksi kaikille kävijöille avoin pienoisnäyttely, josta löytyy makeis- ja suklaakonvehtirasioita 1930-1980 -luvuilta. Ne herättävät eloon jo unholaan jääneitä muistoja, ja näyttelyn ääreltä onkin kuultu useita ihastuksen huokauksia: ”Juuri tuollaisessa rasiassa säilytin kiiltokuvia ja tuollaisessa olivat sisareni paperinuket”. Historia on esillä opastetuilla kierroksilla ja juhlavuoden kunniaksi tarjolla on myös kokonaan historiateemainen vierailu. Lähtiessä voi myymälästä hankkia vaikkapa kauniin Fazer heritage -teemaisen muistikirjan tai postikortin kotiinviemisiksi.