Suomalaisen ruuan päivää vietetään 4.9. Hyvää Suomesta -merkki on pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki, joka kertoo suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä. Meille kotimaisuus on erittäin tärkeää. Käytämme kotimaisia raaka-aineita aina kun mahdollista. Toimintamme lähtökohtana ovat ylivertainen maku, laatu ja jäljitettävyys.

Fazer leipoo suomalaiseen viljaan – tuotteiden kotimaisuusaste yli 90 %

Fazer Leipomoilla käytämme kotimaista viljaa aina kun mahdollista. Leipomoiden kotimaisuusaste on yli 90 %, eli lähes kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa Lappeenrannan, Lahden ja Vantaan leipomoissa sekä yli 120:ssä Fazer Myymäläleipomossa ympäri Suomea. Esimerkiksi suomalaisten suosikiksi noussut Fazer Puikula Pehmeämpi 100Kaura leivotaan Vantaan leipomossa, herkulliset pullapitkot letitetään käsin Lahden leipomossa ja Fazer Riisipiirakat leivotaan Lappeenrannan leipomossa. Kaikissa Fazer Myymäläleipomoissa leivät leivotaan artesaanileipureiden toimesta paikan päällä, alusta asti käsin, kotimaisista Fazerin oman myllyn jauhoista. 

Suomalaista hyvää – kotimainen karkki maistuu 

Fazerin makeistuotteista 98 % tehdään Suomessa. Vantaan tehtaalla valmistetaan suklaatuotteet ja keksit, Lahdessa korput ja välipalakeksit ja  Lappeenrannassa ksylitolituotteet, karamellit, lakritsit ja marmeladit. Lappeenrannassa makeisia tehdään laidasta laitaan: Mariannea ja Tyrkisk Peberiä, Tutti Fruttia, Ässiä ja Pantteria, pastilleja, lakritseja, linssejä eli Aveceja ja Amerikan pastilleja, marmeladimakeisia ja suklaisia puffi-tuotteita kuten Suffeli Puffeja. Vegaanisia karkkeja on saatavilla jo hyvä valikoima. Fazer on sitoutunut kotimaiseen valmistukseen ja suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. 

Suomalaista ksylitolia – Fazer valmistaa ksylitolia kauran kuorista

Fazer on ainoa suomalainen ksylitolipurukumin valmistaja. Fazerin kauramyllyn viereen Lahteen valmistui maailman ensimmäinen ksylitolitehdas, jonka raaka-aine tulee yrityksen omasta tuotannosta. Ksylitoli valmistetaan kauran kuoresta, jota syntyy Fazerin kauramyllyn sivuvirtana. Kauran kuoret sisältävät ksyloosia, josta voidaan valmistaa ksylitolia. Lue lisää ksylitolitehtaasta.

Fazer Cafén ja Gateaun leivonnaiset syntyvät kotimaisesta viljasta Helsingin Sörnäisissä

Fazer Café -kahviloiden ja Gateau-leipomomyymälöiden – herkulliset leipomo- ja konditoriatuotteet loihditaan päivittäin artesaanileipomossamme Sörnäisissä. Kaikki tuotteemme leivotaan aina Fazerin oman myllyn kotimaisiin jauhoihin.

Hyödynnämme tuotteissamme myös Fazer-konsernin muita tuotteita, ja käytämme aina mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Kaikki tuotteissamme käyttämämme liha on kotimaista.

Fazer Alku -tuoteperheen puurot, myslit ja granolat tulevat Lahdesta

Kaikki herkulliset Fazer Alku -tuoteperheen puurot, murot, myslit ja granolat valmistetaan kotimaisesta 100 % täysjyväkaurasta. Fazerin omassa myllyssä Lahdessa lähiseudun kaura hiutaloidaan vahvalla ammattitaidolla. Monipuolinen tuoteperhe tarjoaa vaihtoehtoja niin viikonlopun kiireettömiin brunsseihin kuin arjen tarpeisiin. Tutustu herkullisiin Fazer ALKU-tuotteisiin.

Fazer Aito -tuotteet tehdään Korialla kotimaisesta kaurasta

Me tunnemme kauran. Kaikki Fazer Aito -tuotteet ovat 100 % kasvipohjaisia, ja ne valmistetaan Korialla ensiluokkaisesta suomalaisesta kaurasta. Haluamme tarjota kaurapohjaisia tuotteita päivän jokaiseen hetkeen ja vaalia kauran herkullista voimaa.

Lue lisää: Katso kaikki Fazerin Hyvää Suomesta -merkillä varustetut tuotteet täällä!

Lue lisää: Mikä on Hyvää Suomesta -merkki?

Hyvää Suomesta -merkistä

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki. Se kertoo suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä. Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkki.

Merkki lupaa suomalaisen raaka-aineen ja työn

  • Liha, kala, muna ja maito sellaisenaan ja osana muita elintarvikkeita on aina 100 % suomalaista.
  • Jos pakkauksessa on vain yhdenlaista raaka-aineetta, on sen oltava 100 % suomalaista.
  • Monen raaka-aineen tuotteessa raaka-aineesta 75 - 100 % on suomalaista.
  • Lopputuotteen valmistus ja pakkaaminen tehdään Suomessa.

Toteutunut raaka-aineiden kotimaisuusaste on keskimäärin 95 % tuotemäärästä laskettua. Se on paljon.
Lue lisää Hyvää Suomesta -merkin kriteereistä täältä: Hyvää Suomesta -merkin kriteerit