Historian ensimmäistä Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. Hyvää Suomesta -merkki on pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki, joka kertoo suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä. Meille kotimaisuus on erittäin tärkeää. Käytämme kotimaisia raaka-aineita aina kun mahdollista. Toimintamme lähtökohtana ovat ylivertainen maku, laatu ja jäljitettävyys.

Fazer leipoo suomalaiseen viljaan – tuotteiden kotimaisuusaste 95 %

Fazer Leipomoilla käytämme kotimaista viljaa aina kun mahdollista. Leipomoiden kotimaisuusaste on 95 %, eli lähestulkoon kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa Lappeenrannan, Lahden ja Vantaan leipomoissa sekä 80:ssa Fazer Myymäläleipomoissa ympäri Suomen. Esimerkiksi suomalaisten suosikiksi noussut Fazer Puikula Pehmeämpi 100Kaura leivontaan Vantaan leipomossa, ja herkulliset pullapitkot letitetään käsin Lahden leipomossa. Kaikissa Fazer Myymäläleipomoissa tuotteet leivotaan artesaanileipureiden toimesta paikan päällä, alusta asti käsin. 

Suomalaista hyvää – Lappeenranta on Suomen karkkipääkaupunki

Fazerin makeistuotteista 98 % tehdään Suomessa. Vantaan tehtaalla valmistetaan suklaatuotteet ja keksit, Karkkilassa ksylitolituotteet ja Lappeenrannassa makeiset, lakritsit ja marmeladit. Lappeenrannassa makeisia tehdään laidasta laitaan: Mariannea ja Tyrkisk Peberiä, Tutti Fruttia, Ässiä ja Pantteria, pastilleja, lakritseja, linssejä eli Aveceja ja Amerikan pastilleja, marmeladimakeisia ja suklaisia puffi-tuotteita kuten Suffeli Puffeja. Vegaanisia karkkeja on saatavilla jo hyvä valikoima. Makeisvalmistuksen historia Lappeenrannassa on pitkä.

Suomalaista ksylitolia – Fazer aloittaa oman ksylitolivalmistuksen

Fazer on ainoa suomalainen ksylitolipurukumin valmistaja. Rakennamme parhaillaan Fazerin kauramyllyn viereen Lahteen maailman ensimmäistä ksylitolitehdasta, jonka raaka-aine tulee yrityksen omasta tuotannosta. Ksylitoli valmistetaan kauran kuoresta, jota syntyy Fazerin kauramyllyn sivuvirtana. Kauran kuoret sisältävät ksyloosia, josta voidaan valmistaa ksylitolia. Fazerin Xylimax-tuotteet valmistetaan Karkkilassa. Lue lisää ksylitolitehtaan rakentamisesta.

Fazerin ravintoloissa suositaan kotimaista ja sesonginmukaista ruokaa

Suosimme ravintoloissamme (Amica, Fazer Food & Co, Tastory) kotimaisia ja sesonginmukaisia raaka-aineita. Suurin osa käyttämistämme raaka-aineista on kotimaisia. Esimerkiksi broileri on meillä aina 100-prosenttisesti kotimaista. Käyttämästämme lihasta yli 90 prosenttia on kotimaista. Monet tutut ja suositut ruoka-aineet, kuten riisit, osa pastoista, eksoottiset hedelmät sekä kahvi, tee ja mausteet, ovat luonnollisesti ulkomaisia. Tästä johtuen kaikista vuotuisista hankinnoistamme kotimaisten raaka-aineiden osuus on 60–70 %.

Vastuullisuus on meille tärkeää. Mikäli käyttämämme tuotteet ovat alkuperältään ulkomaisia, edellytämme tavarantoimittajilta tietoa niiden alkuperästä ja tuotanto-oloista läpi koko tuotantoketjun. Lue lisää täältä ja täältä.

Fazer Cafén ja Gateaun leivonnaiset syntyvät kotimaisesta viljasta Helsingin Sörnäisissä

Fazerin kahviloiden – Fazer Cafén ja Gateaun – herkulliset leipomo- ja konditoriatuotteet loihditaan päivittäin artesaanileipomossamme Sörnäisissä. Kaikki tuotteemme leivotaan aina Fazerin oman myllyn kotimaisiin jauhoihin.

Hyödynnämme tuotteissamme myös Fazer-konsernin muita tuotteita, ja käytämme aina mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Kaikki tuotteissamme käyttämämme liha on kotimaista.

Fazer Alku puurot, myslit ja granolat tulevat Lahdesta

Kaikki herkulliset Fazer ALKU puurot, murot ja myslit valmistetaan kotimaisesta 100 % täysjyväkaurasta. Fazerin omassa myllyssä Lahdessa lähiseudun kaura hiutaloidaan vahvalla ammattitaidolla. Mysleissä ja granoloissa on mukana uunissa paahdettuja kauragranoloita, jotka tekevät niistä erityisen rapeita ja maukkaita.  Tutustu herkullisiin Fazer ALKU-tuotteisiin.

Fazer Yosa -tuotteet tehdään kotimaisesta kaurasta

Me tunnemme kauran. Kaikki Fazer Yosa -tuotteet ovat 100 % kasvipohjaisia ja valmistettu suomalaisesta ensiluokkaisesta kaurasta. Haluamme tarjota kaurapohjaisia tuotteita päivän jokaiseen hetkeen ja vaalia kauran herkullista voimaa.

Lue lisää: Katso kaikki Fazerin Hyvää Suomesta -merkillä varustetut tuotteet täällä!

Lue lisää: Mikä on Hyvää Suomesta -merkki?

Hyvää Suomesta -merkistä

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki. Se kertoo suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä. Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkki.

Merkki lupaa suomalaisen raaka-aineen ja työn

  • Liha, kala, muna ja maito sellaisenaan ja osana muita elintarvikkeita on aina 100 % suomalaista.
  • Jos pakkauksessa on vain yhdenlaista raaka-aineetta, on sen oltava 100 % suomalaista.
  • Monen raaka-aineen tuotteessa raaka-aineesta 75 - 100 % on suomalaista.
  • Lopputuotteen valmistus ja pakkaaminen tehdään Suomessa.

Toteutunut raaka-aineiden kotimaisuusaste on keskimäärin 95 % tuotemäärästä laskettua. Se on paljon.
Lue lisää Hyvää Suomesta -merkin kriteereistä täältä: Hyvää Suomesta -merkin kriteerit