Fazer tekee kattavia toimenpiteitä koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti, teemme tarvittavia muutoksia toimintaamme sekä pidämme asiakkaamme ja työntekijämme niistä ajan tasalla.  

Päivitämme tälle sivulle tietoja tilanteen kehittymisestä. Tätä sivua on päivitetty torstaina 30.4.2020.

Fazer-konserniin on nimitetty erityinen työryhmä, joka johtaa koronavirukseen varautumista ja antaa päivittäisiä toimintaohjeita. Olemme varautuneet kaikissa liiketoiminnoissamme koronavirusepidemiaan. 

Informoimme asiakkaitamme mahdollisista koronaviruksen aiheuttamista vaikutuksista liiketoimintaamme. Fazerin jokaisella liiketoimintayksiköllä on liiketoimintakohtaiset jatkuvuussuunnitelmat koronavirusepidemian varalle.  

Seuraamme tiiviisti viranomaisohjeita kaikissa maissa, joissa Fazer toimii. Työntekijämme saavat ajantasaista tietoa muuttuneista toimintatavoista esimiesten, intranetin ja virtuaalisten tiedotustilaisuuksien välityksellä. 

Tuotanto jatkuu normaalisti, kuluttajia palvellaan myös verkkokaupoissa

Kaikki Fazerin tehtaat, leipomot ja myllyt toimivat täydellä kapasiteetilla ja toimittavat tuotteita normaalisti. Jos tilanteessa tapahtuu muutos, kerromme siitä. Meillä on jatkuvasti päivittyvä suunnitelma, jolla varmistamme toimintamme jatkuvuuden ja tuotteidemme saatavuuden poikkeustilanteessa. 

Fazer vastaa Suomen hallituksen ja pääministerin pyyntöön toimia vastuullisesti ja sulkee kaikki kahvilat ja ravintolansa 28.3.2020 lähtien toistaiseksi. Helsingin Munkkivuoren ja Töölön Fazer Café -kahvilat muutetaan leipomomyymälöiksi ja ne pidetään auki kuluttajia palvelevina leipomomyymälöinä toukokuun loppuun asti. Fazer palvelee kuluttajia edelleen eri puolilla pääkaupunkiseutua sijaitsevissa Gateau- leipomomyymälöissä. Helsingin Sörnäisissä sijaitseva artesaanileipomo jatkaa leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistamista Gateau-leipomomyymälöille. 
Palvellaksemme kuluttajia paremmin myös verkossa, olemme avanneet kolme uutta verkkokauppaa. Fazer Myymäläleipomot tarjoavat leipää sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia kotiinkuljetettuna seuraavana arkipäivänä. Gateau-verkkokaupasta voi puolestaan tilata artesaanileipää ja -leivonnaisia ja noutaa ne valitsemastaan Gateau-myymälästä. Fazer Experience -vierailukeskus Vantaan Vaaralassa on suljettu, mutta verkkokaupan kautta sieltä voi tilata Fazer-tuotteita ja noutaa ne paikan päältä Fazerilasta. 

Turvallisuus ja korkea hygienia saavutetaan kattavilla toimenpiteillä  

Panostamme toiminnassamme ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Liikematkat ovat kielletty. Työntekijämme, jotka voivat tehdä töitä kotoa käsin, ovat siirtyneet etätyöhön. Myös sisäisiä kokouksia ja tapaamisia ulkoisten sidosryhmien kanssa on rajoitettu. Viranomaisohjeiden mukaisesti olemme suositelleet henkilöstöämme välttämään matkustusta myös vapaa-ajalla. Olemme myös samaisten viranomaisohjeiden mukaisesti ohjeistaneet työhön paluun matkustuksen ja mahdollisen koronavirus altistuksen jälkeen. Kaikki vierailut tuotantotiloihimme on kielletty. Henkilöstöä on myös ohjeistettu huolehtimaan erityisen hyvin käsihygieniasta. 

Fazerin asiakaspalvelu palvelee verkossa  

Fazerin asiakaspalvelu (kuluttajapalvelu) vastaa asiakkaiden palautteisiin eri kanavissa. Tässä tilanteessa suosittelemme käyttämään verkkopalveluamme www.fazer.fi/asiakaspalvelu. Tiedotamme sivuillamme, jos asiakaspalvelu ruuhkaantuu tai käsittelyajat pidentyvät. Kirjepostia emme toistaiseksi käsittele, ja toivomme, että asiakaspalveluumme ollaan yhteydessä ennen kuin meille postitetaan näytteitä.  

Fazerin mediapuhelin, puh. +358 40 668 2998, media@fazer.com