Fazer tekee kattavia toimenpiteitä koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti, teemme tarvittavia muutoksia toimintaamme sekä pidämme asiakkaamme ja työntekijämme niistä ajan tasalla.  

Päivitämme tälle sivulle tietoja tilanteen kehittymisestä. Tätä sivua on päivitetty keskiviikkona 29.3.2021.

 

Fazer-konserniin on nimitetty erityinen työryhmä, joka johtaa koronavirukseen varautumista ja antaa päivittäisiä toimintaohjeita. Olemme varautuneet kaikissa liiketoiminnoissamme koronavirusepidemiaan. 

Informoimme asiakkaitamme mahdollisista koronapandemian aiheuttamista vaikutuksista liiketoimintaamme. Fazerin jokaisella liiketoimintayksiköllä on liiketoimintakohtaiset jatkuvuussuunnitelmat koronavirusepidemian varalle.  

Seuraamme tiiviisti viranomaisohjeita kaikissa maissa, joissa Fazer toimii. Työntekijämme saavat ajantasaista tietoa muuttuneista toimintatavoista esimiesten, intranetin ja virtuaalisten tiedotustilaisuuksien välityksellä. 

Tuotanto jatkuu normaalisti, kahvila suljetaan, ja osassa niistä take away -myyntiä

Kaikki Fazerin tehtaat, leipomot ja myllyt toimivat täydellä kapasiteetilla ja toimittavat tuotteita normaalisti. Jos tilanteessa tapahtuu muutos, kerromme siitä. Meillä on jatkuvasti päivittyvä suunnitelma, jolla varmistamme toimintamme jatkuvuuden ja tuotteidemme saatavuuden poikkeustilanteessa. 

Fazer kantaa osana koko ravintola-alan sulkua vastuunsa heikenneen koronatilanteen parantamiseksi ja sulkee kahvilansa Suomen hallituksen esityksen mukaisesti 8.3.-18.4.2021 väliseksi ajaksi.

Nouto- ja toimituspalveluita tulevat sulun aikana tarjoamaan seuraavat Fazer Café -kahvilat: Helsingissä Kamppi, Kluuvikatu 3, Lauttasaari, Munkkivuori ja Töölö. Espoossa Ainoa, Vantaalla Fazerila, Tampereella Hämeenkatu ja Turussa Aurakatu.

Fazer palvelee kuluttajia eri puolilla pääkaupunkiseutua sijaitsevissa Gateau-leipomomyymälöissä. Helsingin Sörnäisissä sijaitseva artesaanileipomo toimittaa leipomo- ja konditoriatuotteita näille Gateau-leipomomyymälöille. Gateau-verkkokaupasta voi  myös tilata artesaanileipää ja -leivonnaisia ja noutaa ne valitsemastaan Gateau-myymälästä.

Fazer Experience -vierailukeskuksen myymälä on auki ja opastetut kierrokset ja pienimuotoiset tapahtumat, kuten lasten synttärit, jatkavat toimintaansa kokoontumisrajoituksia ja turvavälejä noudattaen, joskin osin supistetuin aukioloajoin. Fazer Café Fazerila -kahvila myy sulku-aikana take away -tuotteita arkisin kello 11-17. Tarkista Fazer Experience -vierailukeskuksen aukioloajat täältä

Turvallisuus ja korkea hygienia saavutetaan kattavilla toimenpiteillä

Panostamme toiminnassamme ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Vain välttämätön liikematkustus on sallittua. Fazerilla on voimassa vahva toimihenkilöiden etätyösuositus. Tämä suositus on voimassa toistaiseksi.

Sisäisiä kokouksia ja tapaamisia ulkoisten sidosryhmien kanssa on rajoitettu. Fazer Meeting Center -kokouskeskus on avoin. Kaikkien vierailijoiden on saapuessaan rekisteröidyttävä infotiskillä ja heillä on oltava vierailijakortti.

Viranomaisohjeiden mukaisesti olemme suositelleet henkilöstöämme välttämään matkustusta myös vapaa-ajalla. Olemme myös samaisten viranomaisohjeiden mukaisesti ohjeistaneet työhön paluun matkustuksen ja mahdollisen koronavirus altistuksen jälkeen. Kaikki vierailut tuotantotiloihimme on kielletty. Henkilöstöä on myös ohjeistettu huolehtimaan erityisen hyvin käsihygieniasta. 

Fazerin asiakaspalvelu palvelee verkossa

Fazerin asiakaspalvelu (kuluttajapalvelu) vastaa asiakkaiden palautteisiin eri kanavissa. Tässä tilanteessa suosittelemme käyttämään verkkopalveluamme www.fazer.fi/asiakaspalvelu. Tiedotamme sivuillamme, jos asiakaspalvelu ruuhkaantuu tai käsittelyajat pidentyvät. Kirjepostia emme toistaiseksi käsittele, ja toivomme, että asiakaspalveluumme ollaan yhteydessä ennen kuin meille postitetaan näytteitä.  

Fazerin mediapuhelin palvelee ma-pe klo 8-16, puh. +358 40 668 2998, media@fazer.com