Fazer tekee kattavia toimenpiteitä koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti, teemme tarvittavia muutoksia toimintaamme sekä pidämme asiakkaamme ja työntekijämme niistä ajan tasalla.  

Päivitämme tälle sivulle tietoja tilanteen kehittymisestä. Tätä sivua on päivitetty maanantaina 29.12.2021

 

Fazer-konsernissa on erityinen työryhmä, joka johtaa koronavirukseen varautumista ja antaa päivittäisiä toimintaohjeita. Olemme varautuneet kaikissa liiketoiminnoissamme pandemiaan. Maanantaista 29.11.2021 lähtien meillä on voimassa etätyösuositus. 

Informoimme asiakkaitamme mahdollisista koronapandemian aiheuttamista vaikutuksista liiketoimintaamme. Fazerin jokaisella liiketoimintayksiköllä on liiketoimintakohtaiset jatkuvuussuunnitelmat koronavirusepidemian varalle.  

Seuraamme tiiviisti viranomaisohjeita kaikissa maissa, joissa Fazer toimii. Työntekijämme saavat ajantasaista tietoa muuttuneista toimintatavoista esimiesten, intranetin ja virtuaalisten tiedotustilaisuuksien välityksellä. 

Tuotanto toimii normaalisti, kahvilat ja Fazer Experience -vierailukeskus ovat avoinna rajoitusten mukaisesti 

Kaikki Fazerin tehtaat, leipomot ja myllyt toimivat täydellä kapasiteetilla ja toimittavat tuotteita normaalisti. Jos tilanteessa tapahtuu muutos, kerromme siitä. Meillä on jatkuvasti päivittyvä suunnitelma, jolla varmistamme toimintamme jatkuvuuden ja tuotteidemme saatavuuden poikkeustilanteessa. 

Fazer Café -kahvilat ovat auki. Kahviloissa on kiinnitetty erityistä huomiota turvalliseen asiointiin ja käytössä erilaisia viranomaissuositusten mukaisia lähestymistapoja: Koronapassi on käytössä Fazer Café Kluuvikatu 3 -kahvilassa ja Helsingin Stockmannin F8:ssa. Alkoholipitoisia juomia ei ole myynnissä muissa kahviloissamme.  

Nouto- ja toimituspalveluita tarjoavat seuraavat Fazer Café -kahvilat: Helsingissä Citycenter, Forum, Kamppi, Kluuvikatu 3, Lauttasaari, Munkkivuori, Sanomatalo, Tripla ja Töölö. Espoossa Ainoa, Vantaalla Fazerila, Tampereella Hämeenkatu ja Turussa Aurakatu.

Fazer palvelee kuluttajia eri puolilla pääkaupunkiseutua sijaitsevissa Gateau-leipomomyymälöissä. Helsingin Sörnäisissä sijaitseva artesaanileipomo toimittaa leipomo- ja konditoriatuotteita näille Gateau-leipomomyymälöille. Gateau-verkkokaupasta voi  myös tilata artesaanileipää ja -leivonnaisia ja noutaa ne valitsemastaan Gateau-myymälästä.

Fazer Experience -vierailukeskus on avoinna voimassa olevien rajoitusten mukaisesti ja hygieniaohjeita noudattaen. Tarkastamme kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä Fazer Experience -asiakkailta EU:n digitaalisen tai paperisen koronatodistuksen. Varauduthan esittämään myös henkilöllisyystodistuksesi.

Fazer Experience shop on avoinna, samoin Fazer Café Fazerila, jossa anniskelu lopetetaan klo 17 alkaen 28.12.2021. Yleisötilaisuuksina järjestettävät avoimet näyttelykierrokset peruutetaan ajalla 28.-12.2021-17.1.2022. Sen sijaan yksityistilaisuudet, kuten lasten synttärit, koululais- ja yksityiskierrokset sekä kokoukset, järjestetään suunnitellusti.

Tarkista Fazer Experience -vierailukeskuksen aukioloajat täältä

Turvallisuus ja korkea hygienia saavutetaan kattavilla toimenpiteillä

Panostamme toiminnassamme ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Vain välttämätön liikematkustus on sallittua. Fazer Meeting Center -kokouskeskus on avoin. Kaikkien vierailijoiden on saapuessaan rekisteröidyttävä infotiskillä ja heillä on oltava vierailijakortti.

Viranomaisohjeiden mukaisesti olemme suositelleet henkilöstöämme välttämään matkustusta myös vapaa-ajalla. Olemme myös samaisten viranomaisohjeiden mukaisesti ohjeistaneet työhön paluun matkustuksen ja mahdollisen koronavirus altistuksen jälkeen. Kaikki vierailut tuotantotiloihimme on kielletty. Henkilöstöä on myös ohjeistettu huolehtimaan erityisen hyvin käsihygieniasta. 

Fazerin asiakaspalvelu palvelee verkossa

Fazerin asiakaspalvelu (kuluttajapalvelu) vastaa asiakkaiden palautteisiin eri kanavissa. Helpoiten otat meihin yhteyttä verkkopalvelumme kautta www.fazer.fi/asiakaspalvelu 

Fazerin mediapuhelin palvelee ma-pe klo 8-16, puh. +358 40 668 2998, media@fazer.com