Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki on yksi 18 tiukan seulan läpäisseistä finalistista, joka tavoittelee World Chocolate Masters -titteliä lokakuun 2022 lopussa Pariisissa. Maailman kovimmaksi suklaa-alan kilpailuksi luokitellussa kisassa mitataan suklaankäsittelyn teknisten taitojen lisäksi kilpailijoiden luovuutta ja kykyä yhdistää nykytrendejä perinteisiin käsityötaitoihin.

Eero Paulamäki sanoo olevansa onnellinen finaalipaikasta, sillä se kertoo siitä, että vuosien periksiantamaton työ on tuottanut tulosta. Jo finaaliin pääsy World Chocolate Masters -kilpailussa on suuri saavutus, sillä kilpailun taso ja tehtävänanto kovenevat vuosi vuodelta.

Siinä missä aikaisemmissa tehtävänä oli suklaaveistos, on vuonna 2022 kilpailijoiden suoriuduttava muun muassa 3D-mallinnuksesta. Finaalia varten kilpailijat ovat myös saaneet suunnitella oman suklaan.

Lahjakkaan kondiittorimestarin tavoitteena on päästä kilpailussa palkintopallille.

"Tässä kilpailussa menestyy se, joka pystyy työskentelemään tasaisen varmasti läpi kilpailun ja ylittämään keskiarvon jokaisessa työssään", kertoo Eero Paulamäki.

Siihen Eero aikoo pyrkiä, vaikka tietää, että syke tulee kilpailupäivän aamuna olemaan korkealla. Onhan edessä suuren unelman tavoittelu.

"Täytyy sanoa, että olen aina unelmoinut tästä, mutta kun näin 78-sivuisen tehtävänannon finaalia varten, tuli mieleen jo ajatus, että saako vielä perua", sanoo Eero ja nauraa.

Eero Paulamäki edustaa World Chocolate Masters -kilpailussa kaikkia Pohjoismaita ja Baltian maita. Ympäri maailmaa valikoituneet 18 huippuammattilaista kohtaavat 29.-31.10.2022 suklaa-alan ammattilaismessuilla, Salon du Chocolat -hallissa, Pariisissa. Eero on ensimmäinen suomalainen finalisti koko kilpailun historiassa.

Eeron ja muiden finalistien kisasuorituksia voi seurata suora lähetyksenä rekisteröitymässä kilpailujen nettisivuille: https://www.worldchocolatemasters.com/preregister