World Chocolate Masters on maailman ainoa puhtaasti suklaaseen keskittyvä ammattilaiskilpailu. Kilpailussa finalisteja arvioidaan suklaankäsittelyn teknisissä taidoissa, luovuudessa ja kyvyssä yhdistää nykytrendejä perinteisiin käsityötaitoihin. Vuonna 2022 kilpailun teemana on Huominen, ”Tomorrow”. Sen tarkoituksena on innostaa ihmisiä tekemään konkreettisia tekoja huomisen hyväksi.

World Chocolate Masters -kilpailu kerää joka toinen vuosi yhteen maailman parhaimmat konditoria- ja suklaa-ammattilaiset kolmipäiväiseen yksilökisaan. Kilpailijat valitaan aluekohtaisilla karsinnoilla. Tänä vuonna finalisteja on 18. Pohjoismaita ja Baltian maita kilpailussa edustaa Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki, joka on kilpailun historian ensimmäinen suomalainen finalisti.

Tuomariston mukaan Eero Paulamäen karsintakilpailun työt ilmensivät tunnetta, rohkeutta ja äärimmäistä lahjakkuutta suklaan käsittelyssä. Karsinnoissa hän loihti herkullisia suklaaluomuksia toinen toisensa perään tuomarien tarkkaavaisten katseiden alla ja hämmästytti taidoillaan kaikki. Paulamäen teokset olivat paitsi ihmeellisiä ja mielikuvituksellisia myös sisälsivät tärkeän viestin: ruuan tulevaisuus ratkaistaan luovuudella ja innovaatioilla.

Vuoden 2022 finaali käydään 29.-31.10.2022 Pariisissa, suklaa-alan ammattilaismessuilla, Salon du Chocolat -hallissa. Eniten pisteitä kerännyt finalisti saa kilpailun voittajana käyttää itsestään arvonimeä World Chocolate Master.

"Tämä on ollut suurin unelmani jo vuosia, ja olen ollut karsinnoissa mukana viisi kertaa. Minusta on upeaa päästä edustamaan Fazerin ja lisäksi koko Pohjolan suklaaosaamista. Palkintosija on itsestään selvä tavoitteeni", kertoo Eero Paulamäki.

Kolmen päivän aikana tuomareiden edessä valmistetaan kuusi kilpailutehtävää. Tämän lisäksi kilpailijoiden tulee pitää puhe tehtävistään ja suunnitella oma, 3D-printattava suklaadesign. Huomionarvoista on, että finaalissa kilpailijat tekevät kaikki itse, ilman apulaisia tai valmentajia.

Kilpailun tämänvuotinen teema on Huominen, Tomorrow. Kilpailutehtäville ennakkoon annetut teemat heijastelevat tätä pääteema. Kilpailijat valitsevat teemoista yhden, joka toistuu heidän töissään. Eero Paulamäki on valinnut teemakseen Uudistuva Huominen, ”Renewable Tomorrow”.

Kilpailun sanoma ja teema viestivät vahvasti sitä, että uhkien ilmapiiristä huolimatta maailmassa on myös toiveikkuutta, ja että ihmisellä on loputon kyky löytää ratkaisuja suunnan muuttamiseen keinoinaan teknologia, tiede ja design.