Vuonna 1939 valmistuneessa Valentin Vaalan elokuvassa ”Vihreä kulta” metsänhoitaja Suontaa toteaa rouvansa pääharrastuksen olevan ”Stockmannin tavaratalo ja Fazerin kahvila”. Suomalaisen elokuvan kulta-aikana kahvilassa istui elokuvatähtiä päivittäin ja Fazerilta löydettiin myös uusia kasvoja. Valentin Vaalan studio sijaitsi aivan lähellä Eteläesplanadilla.

Kahvilan alakerrassa, portaiden juurella oli mm. Regina Linnanheimon kantapöytä. Linnanheimon sisarusten, Valentin Vaalan ja Teuvo Tulion lisäksi Fazerilla kävivät mm. Hanna Taini ja Tauno Majuri

Aina vuoteen 1959 asti kahvila oli kaksikerroksinen. Toinen kerros oli erityisesti nuorison suosiossa. Sinne tultiin iltapäivisin koulun loputtua juomaan kuumaa kaakaota ja seurustelemaan.  

”Kun mä olin snadi kundi ennen sotia, mun fatsi ja mutsi vei mut ja mun broidin ja systerin usein Fasulle jätskille. Skolekavereiden kanssa myös käytiin. Nyt mä olen jo vanha stara, mut Fasua mä en ole unohtanut. Meitä on buli jengi rindiskavereita, jotka kokoonnumme Fasulla bamlaamaan ja parantamaan maailmaa. Meidän mielestä Fasu on stadin paras mesta, siellä on nasta fiilis.”(Pentti Elovaara)

Fazerilla käytiin myös juhlapäivinä. Tänäkin päivänä opiskelijat käyvät Fazerilla kahvilla Wanhojen päivänä helmikuussa ja varsinkin toukokuun lopussa koulujen päättäjäispäivänä. 

Kupolisali oli erityisen suosittu, koska siellä saattoi kaikuvan akustiikan ansiosta kuulla, mitä toisella puolella salia olevassa pöydässä supistiin.

”Keväällä 1955 abiturienttien lähdettyä pukeuduimme me seitsemäsluokkalaiset ”vanhoiksi”. Useimmilla pojilla oli frakit ja silinterit, toisilla knallit. Tytöt olivat pääsääntöisesti 1900-luvun alun herrasväen paremmissa arkiasuissa, samettia, röyhelöitä, hauskoja hattuja. Kävimme myös kahvilla Kluuvikadun Fazerilla. Söin kahvini kanssa tumman perunaleivoksen. Tuon hauskan päivän muisto palaa mieleen aina, kun syön perunaleivosta.” (Irma Kalaja)