Karl Fazerin oppi jälkeläisilleen oli Carpe Diem, tartu tilaisuuteen sen tullessa, mutta ole hyvin valmistautunut. Karl oli askeleen aikaansa edellä ja sitä perintöä haluamme yhä edelleen kunnioittaa.

Vuosikymmenten kuluessa Juslenin suunnittelemaa rakennusta on remontoitu ja kahvilan sisustusta muutettu moneen otteeseen. Vuonna 1992 peruskorjauksen yhteydessä palautettiin alkuperäinen funkismiljöö. Muutamaa vuotta aikaisemmin Uudenmaan lääninhallitus määräsi suojelukohteeksi mm. kattopinnat, lattiat, tuulikaapin, sisäänkäynnin ja näyteikkunan kaarevat ikkunat. Reilut kymmenen vuotta myöhemmin, keväällä 2003 paljastui Kupolisalin alkuperäinen, harvinaista marmorilaatua oleva lattia vanhan kokolattiamaton alta. Samalla entisöitiin vanhoja marmoripöytiä ja avarrettiin kulkuväyliä. Vuonna 2000 Cafés of Europe Guide palkitsi Fazer Cafén ”Scandinavia Café of the Year” -palkinnolla.

Fazerin tuotevalikoiman laajentuessa tuotantoa ryhdyttiin jo varhaisessa vaiheessa siirtämään muualle kaupungin keskustasta. Osa makeista herkuista valmistetaan kuitenkin yhä edelleen Kluuvikadulla ja asiakkaat voivat seurata kondiittorien työskentelyä lasin takaa. Samalla voi kysyä neuvoja omien herkkujen valmistamiseen. Kuuluisan Omenahyveen ja sen kanssa tarjottavan vaniljakastikkeen lisäksi Kluuvikadulla valmistetaan perunaleivoksia, marjaleivoksia ja erilaisia täytekakkuja. Joka kausi valikoimaan tuodaan myös uusia tuotteita.

Oman lukunsa muodostavat hääkakut, krokaanit ja marsipaani- ja sokerikoristeet. Marsipaanista tehtyä hääparia voi säilyttää muistona vuosikausia ja joskus kymmeniä vuosia vanhoja pareja tuodaan kondiittorimestarille korjattavaksi.

Joskus Fazerin tuotteet toimivat myös Amorin apulaisena. Sydämenmuotoisia käsintehtyjä konvehteja on toimitettu kosintaa siivittämään ja timanttisormuksia on kätketty suklaakoristeisiin. Eräs pariskunta tuli kertomaan, kuinka he olivat tavanneet Fazerin kakkuvitriinin edessä. Kumpikin halusi saman kakun ja koska sitä oli enää yksi kappale jäljellä, he päättivät puolittaa kakun. Puolitettu kakku johti romanssiin ja kondiittori oli onnellinen, kun sai valmistaa heille seuraavaksi hääkakun.