Art goes Kapakka tuo iloa ja eloa kaupunkiin 15.-24.8.

Ohjelma Fazer Café Kluuvikatu 3:

To 15.8.
KUOROJEN KIERROS
20.00 Swengijengi
20.30 Viihdekuoro Sonante
21.00 Emma Salokoski Voices
21.30 Hyksetti
22.00 Pohjalaisten Osakuntien Laulajat
22.30 Finnair Singers

Pe 16.8. klo 17.00
KONDIITTORIMESTARIN OPPITUNTI
Kondiittorimestari Eero Paulamäki opastaa erilaisten vaahtokarkkien valmistuksen saloihin. Oppitunnilla Eero valmistaa ja maistattaa erilaisia vaahtokarkkeja sekä antaa vinkkejä, miten herkkujen valmistus onnistuu myös kotikeittiössä. Yleisöllä on myös oiva mahdollisuus esittää kysymyksiä aiheesta tai sen vierestä.

Su 18.8. klo 17.00
F
Fanni Sjöholm ja Eero Vanha-Perttula
F on rohkea musiikintekijä, jonka biiseissä rap ja laulu yhdistyvät elektronisesta musiikista vaikutteita ottavaan tuotantoon. Aito ja sensuroimaton artisti rikkoo musiikillaan rajoja ja venyttää julkisen naiskuvan kapeaa marginaalia.
F tunnetaan singlejulkaisuistaan “Ovikelloo”, “Hajoaa”, sekä “Katastrofin aineet” (feat. costee), jotka ovat soineet urbaanin musiikin radiokanavilla taajaan ja keränneet kiitosta niin rohkeasta ulosannista kuin tuoreesta soundimaailmastakin. Pitkä sinkkujen putki saa keväällä 2019 jatkokseen ensimmäisen kokopitkän albumin, jota juhlitaan keikkojen muodossa.
Vakuuttavan esiintulon Suomen musiikkikentälle tehnyt F on nähty livenä mm. Pyhimyksen loppuunmyydyn Tapa Poika -kiertueen lämmittelijänä ja osana puhuttua D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -rapspektaakkelia, jonka moni on nostanut yhdeksi vaikuttavimmista tapauksista kotimaisella musiikkikentällä pitkään aikaan. Soolokeikoilla valloittava esiintyjä nähdään lavalla yksin, usein upeiden visuaalien kyllästämänä.

Ma 19.8. klo 17.30
OK:KO
Toomas Keski-Säntti (piano), Jarno Tikka (saksofoni), Mikael Saastamoinen (basso) ja Okko Saastamoinen (rummut)
OK:KO on rumpali Okko Saastamoisen johtama yhtye, joka on jo lyhyessä ajassa ehtinyt nousta kotimaisen skenen livesuosikiksi. Kovassa nosteessa oleva nuori kvartetti julkaisee uuden levynsä Syrtti 22. helmikuuta We Jazz Recordsin kautta. Vahvan kakkosalbuminsa myötä odotettavissa on, että bändi nousee musadiggareiden tietoisuuteen myös muualla – niin omaperäinen ja samalla tarttuva yhtyeen visio jazzmusiikista on.

Ti 20.8. klo 16.30
MAISTA: VIINIPOSTI @ FAZER -TASTING
Mainetta niittäneet Viinipostin Fazer-tastingit saavat jatkoa, tällä kertaa vuorossa ovat valkoviinit ja makeat herkut! Viinipostin viiniasiantuntija Liisa Huttu-Hiltunen johdattelee eri valkoviinien makumaailmoihin ja Fazer Cafén kondiittorimestari Eero Paulamäki valmistaa valkoviineille sopivat käsintehdyt makeat herkut. Tilaisuuteen otetaan 25 ensimmäistä paikalle saapunutta henkilöä.

Pe 23.8. klo 18.30
PESSO
Miikka Pesso ja Mikko Pennanen
Pesso on helsinkiläinen muusikko, biisinkirjoittaja ja rap-artisti, joka on tehnyt musiikkia puolet elämästään. Useissa projekteissa mukana ollut 28-vuotias musiikintekijä säveltää, sanoittaa, sovittaa ja tuottaa musiikkiaan itse.
Pesson musiikissa kuuluvat kokeelliset ratkaisut ja epätavalliset tuotantotavat. Herkän pohdiskelevat, mutta tarttuvat pop-biisit on sävelletty, kirjoitettu ja osittain äänitettykin artistin kotona ikkunan äärellä istuskellessa, ruokapöydässä kahvin äärellä tai kylpyhuoneessa.

La 24.8. klo 18.30
AMOR FATAL
Maria Leivonen, Mika Tepsa/Pola Ivanka (laulu) ja Mikko Mattila (piano)
AMOR FATAL! -on kahden valloittavan solistin draamallinen lauluesitys. Lavalla sielunsa avaavat kaksi universaalia hahmoa Pepí (Maria Leivonen) ja Lucí (Mika Tepsa). Luvassa rakkauden rosoa, pakahtuneen sydämen värinää, Almodovarilaista tunnelmaa ja sentimentaalista hulluttelua Maestro Mattilan säestämänä. Tarinaa kuljettavat eteenpäin dramaattiset rakkauslaulut, lattari-iskelmät, sekä Federico García Lorcan runous. Laulut tulkitaan suomeksi ja espanjaksi.
”Puutarhaan hyökkää nelistävä joukko! Tavoitellen minun tuskaani ja sinun ruumistasi. Ja valon ratsuilla on vihreät harjakset! ”

TSIIGAA-NÄYTTELY
NASTARAN NASIRZADEH, VEISTOKSIA

Agk-leivos tarjolla tapahtuman ajan: viikuna-mantelipohja, sitruuna-jogurttimoussea ja viikunahilloketta 5,80

Kaikki tapahtumat ovat pääsymaksuttomia.

Tervetuloa!