Ainekset (2 annosta)

 

2 Fazer Puikula Kaura-leipää
2 karamelliomenaa
4 rkl  vaniljakastiketta
koristeeksi syötäviä kukkia, esim. orvokkeja tai leimukukkia

Karamelliomenat 

2 omenaa
50 g sokeria
30 g voita

Vaniljakastike

200 g maitoa
200 g kermaa
5 keltuaista
100 g sokeria
15 g maizenaa
2 vaniljatankoa

Tee näin

Valmista ensimmäiseksi vaniljakastike. Kuumenna kattilassa maito, kerma ja vaniljatangot. Sekoita keltuainen, maizena ja sokeri keskenään sekaisin ja lisää seos kuumennetun maito-kerman joukkoon. Lämmitä seosta kunnes se hieman kuplii. Siivilöi ja jäähdytä vaniljakastike. Voit valmistaa kastikkeen jo etukäteen tai käyttää valmiita kaupan kastikkeita. Jos käytät valmiita vaniljakastikkeita, valitse kastikkeeksi tarpeeksi sakea, kuten vaahtoutuva tai vanhanajan vaniljakastike.

Tee seuraavaksi karamelliomenat puolittamalla omenat ja poistamalla omenan kara lusikalla. Karamellisoi sokeri pannulla miedolla lämmöllä ja lisää omenat pannulle kun sokeri on sulanut. Hauduta omenoita hetki pannulla ja lisää joukkoon voi. Valele omenoita karamelliseoksella, kunnes ne ovat pehmeitä.

Paahda Puikula-leivät ja voitele ne runsaalla määrällä vaniljakastiketta. Asettele päälle kaksi puolikasta karamellisoitua omenaa ja koristele syötävillä kukilla. Nauti herkku heti.