Kahden vahvan maun yhdistäminen vaatii rohkeutta. Vuosia sitten tehdystä kokeilusta syntyi varma klassikko – Fazerin chili-suklaakakku, jonka lempeä lämpö sulattaa maistelijoiden sydämiä vuosi toisensa perään.

Onnistunut kakku on maisteltava mestariteos. Herkuttelijoiden kielen päällä jo vuodesta 2006 saakka poltellut chilisuklaakakku syntyi ammattitaidon, uteliaisuuden ja innovatiivisen työn tuloksena. Inspiraatiota kahden voimakkaan maun yhdistämiseen haettiin niin läheltä kuin kaukaa.

Vahvasti erilainen maku

Chilisuklaakakun kehitystyön takana ollut fazerilainen Aini Lattunen muistelee aikaansa Itävallassa palatessaan chilisuklaakakun alkulähteille.

Kakun koostumusta ja mallia haettiin tuolloin suklaakulttuurin juurilta, mutta käänteentekevä idea löytyi lopulta yllättävän läheltä – Fazerin omasta chilillä terästetystä Exclusive Thin Maya 70% -suklaalevystä.

Kaksi vahvaa makua, mausteinen chili ja voimakas tumma suklaa muodostavat yhdessä pehmeän tuorejuuston kanssa kuohkean moussen, kakun sydämen. Koristeluun haettiin rohkeasti voimakkaita ja krouveja linjoja. Kakusta haluttiin vahvasti erilainen.

Rajojen kokeileminen kannatti, sillä terävän ja pehmeän maun yhdistävä maku-unelma on sittemmin lunastanut paikkansa Fazer kahviloiden kakkuvitriinin klassikkona.

Kakku, joka saa sanomaan ”wau!”

Kakun kehitysprosessi aina ideasta makujen taideteokseksi asti on onnistumisten ja erehdysten sikermä, joka päättyy vasta sen oikean makuharmonian löydyttyä. Tavoitteet asetetaan aina korkealle, sillä pelkkä hyvä ei riitä.

Hyvä kakku ei ole ihan ok. Hyvästä kakusta tulee wau-efekti

Irtautumalla varmojen makujen maailmasta chili-suklaakakku ylitti perinteiset rajat ja määritti klassikkojen raamit uusiksi. Pehmeä polte ei ole vuosienkaan jälkeen hiipunut ja kakun jännittävä ja hurmaava maku on pitänyt herkuttelijoiden huulilla yhden sanan: wau.