Pian sen jälkeen, kun Karl Fazer oli perustanut Fazerin Helsingin Kluuvikadulle, hänen elämässään tapahtui iloinen käänne. Suosittu kaunotar Berta Blomqvist poikkesi Fazerin kahvilaan juomaan kupillisen kuumaa kaakaota ja tapasi Karlin. Berta oli käynyt kauppakoulun loppuun, ja hänestä tuli Karlin elämänkumppani, lähin työtoveri ja neuvonantaja.

Berta Fazerilla oli vahva näkemys tuotteista ja tuotannon suunnittelusta. Hän huolehti myös yrityksen kirjanpidosta sekä tilinpäätöksistä. Bertalla oli tapana istua kassakoneen ääressä kiireisinä aikoina ja somistaa liikkeen ikkunoita. Yrityksen alkuaikoina hän myös tarjosi työntekijöille ruokaa kotonaan.

Karl ja Berta Fazer matkustelivat paljon, yhdessä ja erikseen. He saivat inspiraatiota ulkomailta, toivat ideoita Suomeen ja muokkasivat ne kotimaan markkinoille sopivaksi. Karl keskittyi uusiin tuoteideoihin, kun taas Berta pohti reseptejä, mainontaa ja somistusta. Berta loi Fazerin tyylin. Perimätiedon mukaan hän varmisti, että pysyttiin tietyissä väreissä. Räikeitä värejä ei käytetty, vaikka ne olisivat edistäneet myyntiä. Värin tuli olla Fazer-väri.