Mikä näyttää kahvilta, mutta ei ole kahvia, ja sopii myös kofeiinia vältteleville ja teenjuojille? Red Espresso tuo pirteän lisän Fazer Caféiden valikoimaan – monipuolinen juoma sopii ihan kaikille.

Teetä espressokeittimessä. Näin voisi luonnehtia Suomessa tuoretta tuttavuutta, Etelä-Afrikasta lähtöisin olevaa Red Espressoa, eli rooibos-pensaan lehdistä valmistettua kahvinkaltaista juomaa.

Kahvi vai tee?

Red Espressolla voidaan korvata kahvi kaikissa kahvipohjaisissa juomissa, cappuccinosta jääkahviin, tai se voidaan nauttia sellaisenaan. Red Espresso valmistetaan espressokeittimellä. Sen salaisuus piilee hyvin hienoiksi jauhetuissa rooibos-pensaan lehdissä, joista espressokeittimen paine saa puristettua ulos tarvittavan aromin. Juomalle tyypillistä ovat myös kahvimainen crema ja vahvan oranssi väri.

Red Espressoa voidaan pitää terveellisenä vaihtoehtona kahville, sillä se ei sisällä lainkaan kofeiinia. Rooiboksessa on myös viisi kertaa enemmän antioksidantteja kuin vihreässä teessä ja se sisältää esimerkiksi A-, C- ja E-vitamiineja.

Yrttinen ja aromikas maku

Miltä Red Espresso sitten maistuu?

Red Espressoa maistellessa tulee mieleen chai latten ja kahvin välimuoto. Maku on hyvin yrttinen, mutta huomattavasti teetä pehmeämpi ja täyteläisempi. Red Espresson maku riippuu kuitenkin siitä, millaista juomaa siitä valmistetaan.

Maku on yrttinen, jokseenkin makea ja aromikas, ja se saattaa maistua osittain ruusunmarjalta.

Pelkkänä espressona juoma on hyvin vahva ja jopa hieman kitkerä.

Red Espresso sopii kaikille

Red Espresso sopii erityisesti niille, jotka nauttivat kahvinjuomisesta, mutta heidän elimistönsä ei siedä kahvipohjaisia juomia tai kofeiinia. Red Espresso tuo myös vaihtelua tavallisten kahvin- ja teenjuojien elämään.

Red Espresso on kuitenkin ennen kaikkea juoma kaikille, ja jopa lapset voivat juoda sitä. Se sopii myös kokeilunhaluisille ja uutta kaipaaville.