Ravintola Kadetti ja Munkkiniemen koulutustalo ovat osa arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelemaa Munkkiniemen huvilayhdyskuntaa. Vuonna 1918 valmistunut rakennus ehti toimia täysihoitolana vain muutaman vuoden, ja sen jälkeen talon historiaan ovat kuuluneet kadetit, ilmavoimien upseerit ja valtion virkamiehet. 

Varakkaampi väki innostui 1900-luvun vaihteessa puutarhakaupunkiaatteesta, ja ihanteeksi nousi luonnonläheinen asuinalue hyvien kulkuyhteyksien päässä kaupungin keskustasta. Saarinen sai tehtäväksi ryhtyä suunnittelemaan eurooppalaista huvilakaupunginosaa leveine bulevardeineen ja rivi- ja pienkerrostaloineen. Kaupunkimaisuuden vastapainoksi asukkailla olisi mahdollisuus nauttia vehreistä puistoista, aukioista ja suihkulähteistä.

Maailmansodan, Suomen itsenäistymisen ja kansalaissodan levottomat ajat murensivat Saarisen suunnitelmat pala palalta. Munkkiniemeen ehdittiin kuitenkin rakentaa pensionaatti, joka toimi myöhemmin Kadettikouluna. Munkkiniemen mahtavin kivitalo myötäili uljaasti maisemaa, ja talon upean sisustuksen suunnitteli Saarinen itse. Mestarin kädenjälki näkyy kaikissa yksityiskohdissa huonekaluja, kattokoristeita ja valaisimia myöden. Myös Hollantilaisentien rivitalot valmistuivat, ja Puistotietäkin ehdittiin louhia Laajalahden aukealle asti.

Meren rannalla sijaitseva pensionaatti alkoi tarjota täysihoitoa sekä virkistystä kaupunkilaisille ja kauempaa tuleville vieraille. Matkailulehti vuodelta 1919 kertoo artikkelissaan täysihoitolasta seuraavasti: ”Laajuutensa puolesta lienee Munkkiniemen pensionaatti maamme suurimpia. Se voi mukavasti ottaa vastaan 100 täysihoitokasta. Huoneet ovat tilavat ja uudenaikaisista mukavuuksista on pidetty tarkka huoli. Niinpä on useimmissa huoneissa oma kylpyammeensa, mukavuuslaitoksensa, puhumattakaan tilavista konttoreista. Kalusto on aivan uutukaismallista, kussakin huoneessa erilaiset, kaikki arkkitehti Eliel Saarisen piirustusten mukaan valmistetut." Täysihoitolan asiakkaina tiedetään vierailleen ainakin kirjailija V.A. Koskenniemen ja englantilaisen konsulin Charles James Cooken. Sodanjälkeisinä niukkuuden aikoina pensionaatti ajautui konkurssiin ja rakennus siirtyi Kadettikoulun käyttöön.

Vuosina 1974–1976 talo saneerattiin museoviraston valvonnassa. Talon ulkokuori säilyi ennallaan, mutta sisäosat remontoitiin kokonaan uudelleen, mm. aula ja ruokasali entisöitiin alkuperäiseen asuunsa. Valtion koulutuskeskus sai Munkkiniemen rakennuksen käyttöönsä vuonna 1976. Nykyisin tiloissa toimii Valtion koulutuskeskuksesta yritykseksi vuonna 2002 muuttunut HAUS kehittämiskeskus Oy.