Fazer on edelläkävijä innovatiivisten kauraratkaisujen kehityksessä. Tuotekehitys on päättymätön prosessi, johon suhtaudumme intohimoisesti. Kaurasta voidaan valmistaa monenlaisia tuotteita, kuten puuroa, leipää, mysliä, välipalapatukoita, keksejä, juomia ja muita herkkuja.

Kauraa on kasvatettu Pohjoismaissa useita satoja vuosia, mutta viime aikoina sen suosio on kasvanut hurjasti etenkin sen terveyttä edistävien ominaisuuksien ja monien käyttömahdollisuuksien vuoksi. Leipomo- ja aamiaistuotteiden lisäksi kauraa käytetään yhä enemmän esimerkiksi non-dairy-tuotteissa, kasvipohjaisissa elintarvikkeissa, välipalatuotteissa ja makeisissa.

Teemme merkittäviä investointeja kauramyllyjemme kapasiteetin kaksinkertaistamiseksi Suomessa ja Ruotsissa, minkä johdosta olemme Pohjoismaiden johtava ja yksi Euroopan johtavia kauratoimijoita. Maailmanluokan osaaminen ja modernit tehtaamme mahdollistavat monipuolisten kauratuotteiden valmistuksen paikallisesti tuotetuista raaka-aineista.

Fazerin laajaan valikoimaan Suomessa kuuluu jo lähes 200 tuotetta, joiden valmistukseen käytetään kauraa. Kaura matkaa kotimaisilta pelloilta Lahdessa sijaitsevalle myllyllemme, jossa valmistuvat muun muassa Fazer Alku -puurot, -myslit ja -granolat. Vantaan, Lappeenrannan ja Lahden leipomoissamme sekä yli sadassa myymäläleipomossamme leivotaan päivittäin kymmenittäin erilaisia kaura- ja kaura-sekaleipiä. Koria on puolestaan koti Fazer Yosa ja Fazer Aito -tuoteperheille, jotka tarjoavat kasvipohjaisia vaihtoehtoja juomiin, ruuanlaittoon ja välipalaksi. Herkkuosastoa edustavat muun muassa kauraisat Jyväshyvä-keksit, kauralakritsit ja KauraChoco-levyt, jotka valmistetaan Lappeenrannassa ja Vantaalla.