Kaura on Fazerin supervilja

Fazer on kauratuotteiden valmistajana ainutlaatuinen edelläjäkävijä Suomessa. Pohjoisen kasvuolosuhteet, ainutlaatuinen ilmasto ja puhdas maaperä ovat ihanteelliset kauran viljelemiselle. Omat myllymme ovat kaurapeltojen ympäröimiä, joten meillä on saatavilla laadukasta kauraa omasta takaa. Kaura on todellista lähiruokaa, ja sillä on matala hiilijalanjälki. Siksi se on meille luonnollinen ja vastuullinen valinta.

Kauran lempeä maku ja pehmeän kermainen rakenne tekevät siitä paitsi mieluisan koko perheelle, myös monenlaisiin tuotteisiin sopivan raaka-aineen. Kauran suosio on kasvanut viime vuosina myös sen todistettujen terveyshyötyjen vuoksi. Me tunnemme kauran ja kehitämme siitä jatkuvasti uusia innovaatioita esimerkiksi leipomo- ja aamiastuotteisiin, makeisiin ja kekseihin sekä kasvipohjaiseen ruuanlaittoon ja välipaloihin. 

Me myös hyödynnämme kauran kaikki osat. Lahteen rakentuva ksylitolitehtaamme on erinomainen esimerkki kiertotaloudesta: tehtaalla tullaan valmistamaan ksylitolin raaka-ainetta kauramyllyn sivuvirtana syntyvistä kaurankuorista.