Herkullinen ja terveellinen kaura on suomalaisten suosikkivilja. Paras kauraleipä syntyy rakkaudella ja ammattitaidolla.

Kaurasta on sen terveellisten ominaisuuksien ja herkullisen, lempeän maun ansiosta tullut suomalaisten suosikki. Erilaisten kauraleipien valikoima kauppojen hyllyillä on kasvanut huimaa vauhtia. Kotimaista kauraa kulutetaan vuodessa jopa 7,3 kiloa henkeä kohti. Haluamme leipää, joka tekee hyvää – niin meille kuin ympäristöllemmekin.

Fazerilla on yli 100 Myymäleipomoa, joissa Fazerin omat artesaanileipurit leipovat herkullisia kauraleipiä joka päivä alusta lähtien käsin. Myymäläleipomot sijaitsevat suurten markettien sisällä ympäri Suomen. Tunnistat ne ”Fazer Leipurit” -nimestä. Voit katsoa lähimmän myymäläleipomosi täältä. 

Pohjolan supervilja on suomalaisten suosikki  

Kauraa viljeltiin Suomessa jo 1200-luvulla. Kaura on vaatimaton vilja, joten se sopii hyvin pohjolan olosuhteisiin. Lyhyet, mutta intensiiviset ja valoisat kesät sekä pitkät talvet kasvattavat ravinteikasta ja puhdasta kauraa. Suomalainen kaura onkin huippulaatuista ja kysyttyä myös maailmalla. Pieni Suomi on maailman toiseksi suurin kauran tuottaja.

Eikä ihme, että kauralla on kysyntää, sillä se on huipputerveellistä. Kaura sisältää liukoista beetaglukaanikuitua, joka on terveyttä edistävä aine. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on puoltanut kauralle kolmea terveysvaikutusta: kaura alentaa kolesterolia, tekee hyvää vatsalle ja auttaa tasaamaan veren sokeritasapainoa. Kaura käytetään pääasiassa täysjyväviljana, joten mukana ovat kaikki jyvän hyvät osat.

Terveyshyötyjen lisäksi kaura on ympäristöystävällistä ruokaa. Kotimaisen viljan hiilijalanjälki on pieni suhteutettuna sen ravintoarvoon. Oikea pohjoisen supervilja siis!

Fazer taitaa kauraleivonnan  

Kaikki Fazerin leipomoissa käytetty kaura on kotoisin omasta myllystä. Fazerin kauramyllyssä Lahdessa kohtaavat kauraperinteet ja uudet innovaatiot. Myllyssä työskentelee yli 40 hengen tiimi kauran ammattilaisia, jotka valmistavat superviljasta erilaisia jauhoja, hiutaleita ja leseitä.

Fazer Myymäläleipomoissa ammattilaistiimi leipoo kauraleipää alusta asti käsityönä. Kauraleivonnassa yhdistyvät artesaanileipureiden vahva ammattitaito sekä rakkaus ja intohimo omaa työtä kohtaan. Leipurin yksilöllinen kädenjälki viimeistelee leivän herkullisen ulkonäön.

Hyvän kauraleivän leivonta vaatii osaamista, sillä kauralla ei ole luontaista kykyä muodostaa tavanomaisen leivän sitkoista rakennetta. Säilöntäaineita ei tarvita, sillä tuore leipä nostetaan kaupan hyllylle lähes kirjaimellisesti suoraan uunista.

Vatsaystävällistä Kaura 100 % -leipää vai rapeakuorista ja sisältä pehmeää kaura-pellavaleipää? Valitse oma kaurasuosikkisi lähikauppasi Myymäläleipomosta ja hemmottele itseäsi ja läheisiäsi uunituoreella artesaanileivällä!