Upea uusrenessanssitalo valmistui vuonna 1899 edustaen erinomaisesti vuosisadan vaihteen historiallista arkkitehtuuria. Annankadun kauniin kivitalon suunnittelusta vastasi arvostettu ja maineikas arkkitehtitoimisto Grahn, Hedman, Wasastjerna. Kiinnostavan nimensä AnnaK on saanut sijaintinsa mukaan, Annankadun ja Kalevankadun kulmatalona.

Talo rakennettiin alun alkaen asuintaloksi, mutta nykyään talossa on myös liikehuoneistoja ja toimistotiloja. Rakennuksen julkisivut edustavat kertaustyylin ja kansallisen tyylin murrosvaihetta, josta muodostui 1900-luvun alkuun saakka jatkunut suosittu rakennustyyli. Tyyli koettiin 1970–1980-luvuilla epäkäytännölliseksi ja monet saman aikakauden talot purettiin korkeiden huolto- ja korjauskustannusten vuoksi. Annankadun näyttävä rakennus on välttynyt purkutuomiolta ja edustaa ylväästi aikakautensa runsasta rakennustyyliä.

Julkisivun pohjakerrosta leimaa viivarustiikka, joka erottaa sen ylemmistä, sileäpintaisista kerroksista. Sileät seinäpinnat korostavat kauniisti koristeltuja ja ainutlaatuisia ikkunakehyksiä. Kadulta katsottaessa voi havaita, että rakennuksen julkisivun alkuperäinen ikkunaryhmittely noudattaa asuntojen huonejakoa. Talon symmetrisen julkisivun keskiosaa koristavat kauniit erkkerit ja niiden yläpuolella olevat pyöreät barokkiyksityiskohdat. Talon kulmaa hallitsee maamerkkinä korkea ja koristeellinen kulmatorni.

Annankadun pääsisäänkäynti tekee vaikutuksen kauniilla näkymällään. Korinttilaistyyliset pilasterit koristavat sisääntuloa, ja katonrajassa on näyttävät, leveät vaakalistoitetut kipsikoristeet. Seinän yläosat on maalattu ja alaosat paneloitu marmoroinnilla. Lattiaa peittää shakkiruudutettu betonimosaiikki, ja porraskaiteet on valmistettu takomalla.

Kivitalon kattotasossa sijaitsevat valoisat ja tasokkaat Alvar Aallon henkeen sisustetut kokous-, koulutus- ja juhlatilat. Upeasti entisöity, vuoden 1931 veräjäovellinen hissi kuljettaa vierailijat talon yläkerroksiin. Rauhalliset ja laadukkaat tilat sopivat koulutustilaisuuksien, kokousten sekä yritys- ja lämminhenkisten perhejuhlien pitopaikaksi.