Laivanvarustaja A.W. Björkman rakennutti ainutlaatuisen, uusklassismia edustavan rakennuksen yli 160 vuotta sitten upealle paikalle Kirjurinluotoa vastapäätä. Ravintola Suomalainen Klubi – Svenska Klubben on vaalinut juhla- ja ruokakulttuuria ansiokkaasti jo vuosikymmeniä tässä kulttuurihistoriallisesti merkittävässä rakennuksessa.

Alkuperäinen Björkmanin päärakennus valmistui vuonna 1854, ja taloon tehtiin mittava laajennus vuonna 1861. Svenska Klubben i Björneborg asettui taloon vuonna 1912 ottaen sen kokouspaikakseen. Talon vuokraisäntä teki 40-luvulla klubille ehdotuksen kokoustilojen yhteiskäytöstä vastaperustetun Porin virkamieskerhon kanssa. Ehdotus sai kannatusta ja yhteistyö lähti käyntiin. Talon tyylikkäät ja historialliset tilat muodostuivat myös Porin Suomalaisen Klubin virkamieskerhon säännöllisen kokoustoiminnan pitopaikaksi vuonna 1941, ja yhteistyö on jatkunut saumattomasti läpi vuosikymmenten. Tänä päivänä klubin ravintola on arkisin avoinna kaikille hyvän ruoan ystäville, ja tiloja voi varata myös yritys- ja yksityistilaisuuksiin.

Kaksikerroksisella talolla on keskeinen osa Porin ravintolahistoriassa. Se on toiminut tärkeänä kohtaamispaikkana monenlaisissa juhlatilaisuuksissa ja säilyttänyt ravintolan tyylin ja arvokkaat perinteet vuosikymmenten ajan. Ensimmäisessä kerroksessa on talon tyylikäs ja suosittu ruokasali ja lasikabinetti sekä lobbybaari, joka on sisustettu autenttisesti 50-luvun henkeen. Samassa kerroksessa sijaitsee myös Satakunnan Kirjallisen Kerhon nimikkokabinetti Nortamo, joka on nimetty lahjakkaan murrekirjailija Hj. Nortamon mukaan.

Toisessa kerroksessa sijaitsee talon näyttävin tila, suuri juhlasali. Salissa on esiintymislava, jonka estradi on ollut monien nautittavien esitysten ja henkeä nostattavien maljapuheiden pitopaikka. Kerroksesta löytyy myös tyylikäs ja historiallinen kabinetti, joka on nimetty Mannerheimiksi. Tilassa tiedetään valtionhoitajana ja ylipäällikkönä toimineen C.G.E. Mannerheimin seurueineen nauttineen illallista 13.4.1919. Talon huomattavin taideteos löytyy toisen kerroksen Nordman-kabinetista. Siellä sijaitsee koko seinän peittävä upea fresco, ”Pohjanpoika merellä”.