Punatiilinen musiikki- ja tapahtumakeskus Snellman-sali valmistui vuonna 1981. Valmistuessaan se vastasi Kokkolan orkesteriyhdistyksen ja kamariorkesterin toiveeseen omasta konserttisalista. Kamariorkesterin lisäksi upeassa salissa konsertoivat säännöllisesti myös Suomen eturivin artistit.

Snellman-salin suunnittelutyöt alkoivat Kokkolan kauppaoppilaitoksen liikuntatilojen suunnittelun yhteydessä, kun kaupungin päättäjille heräsi ajatus ”lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla”. Samanaikaisesti päätettiin rakentaa laadukas konserttisali, joka toimisi myös Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kotisalina.

Sali on erilaisten tapahtumien ympärivuotinen pitopaikka. Siellä on huimat 577 numeroitua istumapaikkaa, jotka jakautuvat permannon ja korotettujen paikkojen kesken. Näkyvyys ja kuuluvuus ovat myös salin takaosassa erinomaiset. Salin akustiikan on suunnitellut Insinööritoimisto M. Parjo Oy. Salin arkkitehtisuunnittelu on toteutettu kaupungin omana työnä. Suunnittelutyön alkaessa ajalle tyypillinen elementtirakentaminen hylättiin, ja parhaimmillaan salin rakennustyömaalla ahkeroivatkin kaikki seudun muurarit.

Aulatilasta on suora yhteys tyylikkääseen ravintola Coccolitaan sekä konserttisaliin. Salin lisäksi aula- ja ravintolatiloja on mahdollista vuokrata joko yhdessä tai erikseen erilaisiin tilaisuuksiin kuten messutapahtumiin, kokouksiin ja konferensseihin.