REMIX IS THE NEW BLACK –
LAKRITSI SAAPUI HYLLYYN


Remix on uusi musta – tuoteperheen historian ensimmäisen lakritsipussin kunniaksi! Kuten ystävämme hyvin tietävät, me emme jää paikoilleen makaamaan. Me uudistumme, keksimme itsemme uudestaan pussi toisensa perään.

Kehittyä voi moneen suuntaan ja meille on tärkeää tehdä se kestävästi. Siksi kutsuimmekin nuoren suunnittelijan Joona Rautiaisen tekemään kanssamme kiertotaloustaidetta. Hänen käsissään syntyi upea catwalk-luomus 316 tyhjästä, kierrätetystä Remix-pussista.

Iltapuvun sai päälleen Miss Divet, jolle itsensä uudelleen määrittely on veressä. Kenen päälle puku istuu seuraavaksi? Nyt voit hypätä mukaan Remix-puvun syntytarinaan alla – ja inspiroitua tekemään itse omia luomuksiasi Remixin diy-ohjeiden avulla.REUSE, RECYCLE, REMIX

S1 ei numeroa.jpg

Kierrätysvalmis materiaali

Yli 99 % Fazerin pakkausmateriaaleista voidaan joko kierrättää, uudelleen täyttää tai hyödyntää energiana. Muovi on edelleen paras saatavilla oleva pakkausmateriaali karkeille – se parantaa karkkien säilyvyyttä ja vähentää siten ruokahävikkiä. Remix-pusseissa käytetty muovi on kierrätettävää ja jokaisesta pussista löytyykin kierrätysmerkki. Voit siis laittaa Remix-pussisi herkkuhetken jälkeen muovinkeräykseen. 

S2 ei numeroa.jpg

Kestävä pakkausmuotoilu

Haluamme minimoida käyttämämme pakkausmateriaalin. Koska muovi suojaa karkkeja parhaalla mahdollisella tavalla, muotoilimme pakkauksemme uudelleen. Se kannatti – Remix-pussien pakkausmuovin määrää vähentämällä on vuodesta 2019 alkaen säästetty yhteensä 70 225 m2 muovia eli lähes 10 jalkapallokentällisen verran.

S3 ei numeroa.jpg

Ruokahävikin minimointi

Kunnianhimoinen tavoitteemme on puolittaa ruokahävikkimme vuoteen 2030 mennessä. Fazer torjuu hävikkiä muun muassa raaka-aineiden uusikäytöllä, ruokalahjoituksilla ja ennen kaikkea toiminnan tehostamisella. Makea Moka on sekoitus myös Remix-pusseista tuttuja Fazer karkkeja, jotka eivät läpäisseet laatuvaatimuksiamme, koska niillä on vähän villimpi muoto, koko tai väri. Makea Moka säästää 100 000 kiloa, eli kolmasosan, vuosittaisesta sokerimakeishävikistä.

S4 ei numeroa.jpg

Kotimainen tuotanto

Kotimaisuus on meille kunnia-asia: Remix, kuten Fazerin kaikki sokerimakeiset, valmistetaan kotimaassa Lappeenrannan makeistehtaalla. Kotimaassa olemme kiinnittäneet huomiota uusiin, kestäviin innovaatioihin. Kaikki kotimaassa käyttämämme sähkö tulee uusiutuvista, fossiilivapaista energialähteistä.

TARINA REMIX-KIERTOTALOUSMEKON TAKAA

Annoimme nuorelle vaatesuunnittelijalle, Joona Rautiaiselle, haasteen. Pyysimme Joonan herättämään henkiin kiertotalousteemamme – materiaalinaan ainoastaan värikkäät Remix-karkkipussit.

Keräsimme tyhjät Remix-pussit kesällä 2021. Pistimme ne kiertoon – suunnittelijallemme. 316 pussia ja 110 tuntia myöhemmin kierrätysmateriaalista syntyi Joonan käsissä upea mekko, joka nähdään syksyn aikana niin televisioissa kuin kaupungilla. “Tää on ihan erilainen duuni, mitä mä oon ennen tehnyt. Projektissa oli kivaa, että päästään pidentämään karkkipussien elinkaarta”, kommentoi Joona. Kurkkaa vuoden makeimman muotiprojektin kulisseihin alta!

REMIX DIY – ANNA UUSI ELÄMÄ PUSSEILLE!