Ainekset

(1 kpl)

Tee näin

  1. Laita uuni lämpenemään 225 °C:een ja nosta samalla pata uuniin.
  2. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva leipäjauhoseokseen. Lisää vesi leipäjauhoseokseen ja sekoita voimakkaasti 2 min käsin tai koneella.  Anna taikinan levätä kulhossa liinan alla 20–25 min.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile siitä leipä. Käytä tarvittaessa apuna gluteenittomia jauhoja tai öljyttyjä käsiä. Uunin lämmettyä ota kuuma pata uunista ja voitele sitä hieman öljyllä. Nosta varovasti leipä kuumaan pataan ja paista kansi päällä n. 45-50 min. Poista kansi ja paista vielä n. 15 min. Kumoa valmis leipä pöydälle ja anna jäähtyä. Nauti haluamasi levitteen kanssa.
 
VINKKI!

Voit paistaa leivän myös kannellisessa teräskattilassa tai kannellisessa uuninkestävässä vuoassa.

VINKKI!

Voit myös kumota taikinan suoraan kulhosta pataan. Varo kuumaa pataa, kun muotoilet taikinan leivän muotoon esim. vedellä kostutetulla lusikalla.