Ainekset

 1 Paesano-leipä
noin 0,8 l valmista tomaatti-vuohenjuustokeittoa
noin 200 g Härkistä tai
300 g paahdettua palvikylkeä
  Voit käyttää myös 0,7 l tomaattikeittoa ja lisätä siihen 100 g vuohenjuustoa, pehmeää tuorejuustoa tai raastettua kovempaa juustoa.


 

Tee näin

  1. Leikkaa kauttaaltaan leivän päältä noin 1,5-2 cm viipale ja koverra leivän sisus pois kuoresta.
  2. Revi leivän sisus peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja paahda ne uunissa tasaisen ruskeiksi.
  3. Leikkaa palvikylki n. ½ cm kokoisiksi kuutioiksi ja paahda ne pannulla tai uunissa ruskeiksi, valuta niistä rasva pois ja nosta kuutiot keittiöpaperin päälle kuivumaan ja jäähtymään.
  4. Valmista keitto, kaada se tyhjään leipäkuoreen ja ripottele pinnalle paahdettu-ja leipäkuutioita ja härkistä tai palvikylkikuutioita. Pinnalle voi ripotella myös hienonnettuja yrttejä.

Muista syödä leipä, kun se on lakannut palvelemasta keittokulhona!