
Ainekset
(1 annos)
1 kpl | Fazer Puikula Täysjyväruis tai Kaura -leipää |
1 iso rkl | maustamatonta tuorejuustoa |
noin 1/2 dl | perunasalaattia |
30 g | palvikinkkua |
2-3 palaa | suolakurkkua, maustekurkkua tai tuoretta kurkkua |
Perunasalaatti
2-3 kpl | kypsää perunaa |
1/2 dl | kuutioitua purjoa |
1/2 tl | suolaa |
1/2 dl | ruoanvalmistusjogurttia (rasvaa vähintään 10 % |
Tee näin
Valmista ensiksi perunasalaatti. Keitä, jäähdytä ja kuori perunat. Kuutioi perunat ja purjo. Lisää perunoiden ja purjon joukkoon suola ja jogurtti. Sekoita varovasti kaikki ainekset sekaisin lusikalla tai nuolijalla. Voit myös halutessasi lisätä perunasalaattiin 1 rkl kapriksia. Perunasalaatti kannattaa tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sen maku tasoittuu.
Voitele Fazer Puikula -leivän molemmat viipaleet tuorejuustolla ja leikkaa kurkku veneen mallisiksi paloiksi. Leivällä voit käyttää suolakurkkujen sijaan myös maustekurkkua tai tuoretta kurkkua. Annostele leivän pohjan päälle ensimmäiseksi itsetehty tai kaupan valmis perunasalaatti ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Nosta kinkkuviipaleet perunasalaatin päälle ja suolakurkku kinkun päälle. Aseta Puikula-leivän kansi täytteiden päälle.