Ainekset (1 annos)

1 viipale Fazer Puikula Pehmeämpi Jälkiuuni -leipää
1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
50 g graavisiikaa
koristeeksi tilliä ja siian mätiä

Graavisiika

200 g siikaa fileenä
1 rkl hienoa merisuolaa
1 rkl hienoa sokeria

Tee näin

Aloita graavisiian valmistuksella. Nypi siian sivuruodot ja leikkaa vatsa- ja niskarasvat pois, leikkaa siian nahka irti. Sekoita suola ja sokeri, ja ripottele seos kauttaaltaan fileen pintaan. Anna kalan graavautua vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.

Voitele Puikula-leivät runsaalla tuorejuustolla. Leikkaa graavisiiasta ohuita siivuja, jotka nostelet leivän päälle. Koristele leipä tillin oksilla ja esimerkiksi siian mädillä. Voit käyttää myös muuta mätiä maun ja saatavuuden mukaan.