Ainekset

(4 annosta)
4 Fazer Puikula Täysjyväruis -leipää
4 runsasta rkl hummusta
½ (6 viipaletta) munakoisoa
½ (8 viipaletta)  kesäkurpitsaa
1 rkl suolaa
  oliiviöljyä grillaamiseen
 koristeeksi basilikaa

Hummus

1 prk (n. 200 g) kypsiä kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä
1 (maun mukaan) valkosipulikynsi 
1 rkl tahinia (seesamitahnaa)
1 tl (maun mukaan) suolaa

Tee näin

Hummus valmistuu yhdistämällä kaikki ainekset tahnaksi tehosekoittimessa. Hummusta kannattaa valmistaa reilumpi määrä, koska se säilyy hyvin jääkaapissa ja kerralla on vaikea tehdä pientä määrää. Voit myös käyttää valmiita kaupan tahnoja leipiin.

Valmistele seuraavaksi munakoiso ja kesäkurpitsa. Leikkaa sekä munakoiso että kesäkurpitsa viipaleiksi ja ripottele suola viipaleiden päälle. Anna viipaleiden levätä ainakin puoli tuntia, jotta ylimääräinen neste poistuu. Voit myös tehostaa nesteen poistumista pinoamalla viipaleet muutamaksi torniksi ja laittamalla niiden päälle painon, esimerkiksi lautasen. Nesteen poistumisen jälkeen kuivaa viipaleet ennen kuin sivelet ne oliiviöljyllä grillaamista varten. Voit myös paahtaa viipaleita 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Grillaa tai paahda Puikula-leivät. Voitele reilulla määrällä hummusta. Kokoa munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet leivän päälle ja koristele basilikalla. Voit halutessasi myös grillata kannen, jolloin saat kasvishampurilaisen tarjolle.

Vinkki: Lapset pystyvät helposti osallistumaan leipien tekoon laittamalla munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet pinoihin ja lisäämään suolan niihin lepoa varten. Lisäksi lapset ovat hyviä kokoamaan omaan leipäänsä munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet.