Ainekset (4 annosta)

4 viipaletta Fazer Puikula Pehmeämpi Jälkiuuni -leipää
4 dl sienisalaattia
koristeeksi hienonnettua persiljaa

Sienisalaatti

200 g suolasieniä
50 g ranskankermaa (Cremé fraîche)
mausteeksi mustapippuria ja silputtua persiljaa

Suolasienet

1/2 kg metsäsieniä kuten rouskuja tai tatteja
2,5 dl vettä
noin 1 dl suolaa

Tee näin

Suolasienet kannatta valmistaa jo aikaisemmin. Keitä valitsemiasi sieniä vedessä noin viitisen minuuttia. Valuta ja huuhtele sienet kylmässä vedessä ja puristele sen jälkeen niistä vesi pois. Jäähdytä sienet ja halutessasi voit myös pilkkoa niitä hieman ennen kuin ladot ne astiaan kerroksittain suolan kanssa. Pane päällimmäiseksi suolakerros ja täytä astia vedellä niin, että sienet peittyvät kokonaan veteen. Säilytä suolasienet jääkaapissa ja huuhtele ne hyvin ennen käyttöä.

Sienisalaatin valmistat huuhtelemalla ja valuttamalla suolasienet hyvin. Halutessasi voit pilkkoa sieniä jos ne ovat kokonaisia. Yhdistä sieniin ranskankerma ja mausta sienisalaatti mustapippurilla ja persiljalla. Halutessasi voit myös käyttää kaupan valmissienisalaatteja. Kokoa sienisalaatti Puikula-leipien päälle ja halutessasi koristele silputulla persiljalla.