
Ainekset
(4 annosta)
1 viipale | Fazer Puikula Pehmeämpi Jälkiuuni -leipää |
20 g | sinappituorejuustoa |
30 g | palvikinkkua |
4 pientä palaa | punakaalia |
oksa | lehtipersiljaa |
Sinappituorejuusto
1 dl | maustamatonta tuorejuustoa |
1 rkl | Dijon-jyväsinappia |
1/2 tl | suolaa |
Etikkamarinoitu punakaali
1/4 | punakaalia |
2 dl | väkiviinaetikkaa |
2 dl | sokeria |
2 dl | vettä |
Tee näin
Valmista etikkamarinoitu punakaali jo edellisenä päivänä. Kuori punakaalin sitkeät päällyslehdet pois ja leikkaa kaalista noin 2 cm kuutioita. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi ja keitä punakaalipaloja etikkaliemessä noin 2 minuuttia. Jäähdytä punakaalipalat liemessään ja tarjoile aikaisintaan seuraavana päivänä.
Leikkaa Fazer Puikula Pehmeämpi Jälkiuuni -leipä neljään osaan ja levitä sinappituorejuusto palojen päälle. Sinappituorejuuston valmistat sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Asettele seuraavaksi palvikinkku ja punakaalipalat leivän päälle. Koristele leipä lehtipersiljan lehdellä.
Sommelier, Samuil Angelovin, juomasuositus palvikinkku-sinappileivälle on Onnen Pekka Pils -olut.