
Ainekset
(4 annosta)
4 viipaletta | Fazer Puikula Pehmeämpi Kaura -leipää |
4 dl | riisipuuroa |
noin 20 | kuivattua luumua |
kourallinen | manteleita |
koristeeksi | kanelia ja sokeria maun mukaan |
Riisipuuro
1,5 dl | vettä |
3,5 dl | maitoa |
3/4 dl | puuroriisiä |
suolaa | maun mukaan |
Tee näin
Keitä ensimmäiseksi riisipuuro. Lisää kiehuvaan veteen puuroriisit ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua. Hauduta tämän jälkeen puuroa noin 40 minuutin ajan välillä sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan. Mausta puuro lopuksi suolalla makusi mukaan. Puuron voi tehdä valmiiksi jo aikaisemmin esimerkiksi edellisenä päivänä.
Nostele valmis riisipuuro leipien päälle. Koristele kuivatuilla luumuilla ja manteleilla. Ripottele lopuksi pinnalle kanelia ja sokeria makusi mukaan.