Ainekset
(4 annosta)
4 viipaletta |
Fazer Puikula Pehmeämpi Jälkiuuni -leipää |
4 dl |
sienisalaattia |
koristeeksi |
hienonnettua persiljaa |
Sienisalaatti
200 g |
suolasieniä |
50 g |
ranskankermaa (Cremé fraîche) |
mausteeksi |
mustapippuria ja silputtua persiljaa |
Suolasienet
1/2 kg |
metsäsieniä kuten rouskuja tai tatteja |
2,5 dl |
vettä |
noin 1 dl |
suolaa |
Tee näin
Suolasienet kannatta valmistaa jo aikaisemmin. Keitä valitsemiasi sieniä vedessä noin viitisen minuuttia. Valuta ja huuhtele sienet kylmässä vedessä ja puristele sen jälkeen niistä vesi pois. Jäähdytä sienet ja halutessasi voit myös pilkkoa niitä hieman ennen kuin ladot ne astiaan kerroksittain suolan kanssa. Pane päällimmäiseksi suolakerros ja täytä astia vedellä niin, että sienet peittyvät kokonaan veteen. Säilytä suolasienet jääkaapissa ja huuhtele ne hyvin ennen käyttöä.
Sienisalaatin valmistat huuhtelemalla ja valuttamalla suolasienet hyvin. Halutessasi voit pilkkoa sieniä jos ne ovat kokonaisia. Yhdistä sieniin ranskankerma ja mausta sienisalaatti mustapippurilla ja persiljalla. Halutessasi voit myös käyttää kaupan valmissienisalaatteja. Kokoa sienisalaatti Puikula-leipien päälle ja halutessasi koristele silputulla persiljalla.