Ainekset (1 annos)

1 viipale Fazer Puikula Pehmeämpi Jälkiuuni -leipää
1 tl voita
50 g graavilohta
1 rkl majoneesia
koristeeksi tilliä

Graavilohi

200 g lohta fileenä
1 rkl hienoa merisuolaa
1 rkl hienoa sokeria

Tee näin

Aloita graavilohen valmistuksella. Nypi lohen fileestä sivuruodot ja leikkaa vatsa- ja niskarasvat pois, leikkaa lohen nahka irti. Sekoita suola ja sokeri, ja ripottele seos kauttaaltaan fileen pintaan. Anna kalan graavautua vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. Voit myös käyttää kaupan valmista graavilohta.

Voitele Puikula-leipä kevyesti voilla. Leikkaa graavilohesta ohuita siivuja, jotka nostelet leivän päälle. Lisää majoneesi leipien päälle haluamallasi tavalla esim. luomalla ruutukuvio leiville. Koristele leipä tillillä ja nauti.

Vinkki: Leivällä voi käyttää graavilohen tilalla kylmä- tai lämminsavulohta.