Ainekset

(1 annos)
1 kpl Fazer Puikula Täysjyväruis tai Kaura -leipää
1 iso rkl maustamatonta tuorejuustoa
noin 1/2 dl sienisalaattia
30 g palvikinkkua
2-3 palaa suolakurkkua, maustekurkkua tai tuoretta kurkkua

Sienisalaatti

125 g ryöpättyjä, kuivattuja ja hienonnettuja suolasieniä
noin 1/4 dl  kuutioitua purjoa
noin 1 dl ruoanvalmistusjogurttia (rasvaa vähintään 10 %)
  mustapippuria myllystä
1 oksa tilliä

Tee näin

Valmista ensiksi sienisalaatti. Ryöppää sienet 1-2 kertaa runsaassa suolavedessä, kunnes suolan määrä on sopiva. Valuta ja jäähdytä sienet, jonka jälkeen puristele ne vielä käsin kuiviksi. Hienonna sienet, jos se on tarpeen. Hienonnetun sienen määrä on noin puolet valutetun suolasienen määrästä. Kuutioi purjo ja hienonna tilli ja lisää ne sienten joukkoon. Mausta mustapippurilla ja lisää jogurtti, jonka jälkeen sekoita varovasti ainekset sekaisin lusikalla tai nuolijalla. Sienisalaatti kannattaa tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sen maku tasoittuu.

Voitele Fazer Puikula -leivän molemmat viipaleet tuorejuustolla ja leikkaa kurkku veneen mallisiksi paloiksi. Leivällä voit käyttää suolakurkkujen sijaan myös maustekurkkua tai tuoretta kurkkua. Annostele leivän pohjan päälle ensimmäiseksi itsetehty tai kaupan valmis sienisalaatti ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Nosta kinkkuviipaleet sienisalaatin päälle ja suolakurkku kinkun päälle. Aseta Puikula-leivän kansi täytteiden päälle.

Vinkki: Vaihtelua leipään saat vaihtamalla maustamattoman tuorejuuston porotuorejuustoon ja jättämällä palvikinkun pois. Porotuorejuustoa kannattaa levittää reilusti leivän päälle tuomaan makua.