
Ainekset
Siirappi
150 g | sokeria |
1 ½ dl | vettä |
Crème Caramel
2 ½ dl | maitoa |
2 ½ dl | kuohukermaa |
½ | vaniljatanko |
100 g | sokeria |
3-4 | kananmunaa |
Tee näin
Siirappi
Paahda sokeri kattilassa kauniin ruskeaksi. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä siirapiksi. Kaada siirappia annoskulhojen pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä viileässä.
Crème Caramel
Halkaise vaniljatanko, raaputa sisus ja laita se tangon kanssa kattilaan. Lisää kerma, maito ja sokeri ja kiehauta seos. Siivilöi ja jäähdytä hieman. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Kaada kerma-maitoseos munien joukkoon koko ajan sekoittaen. Kumoa massa jähmettyneen sokerin päälle kulhoihin. Peitä kulhot foliolla ja laita uunivuokaa.
Lisää vuokaan vettä, niin että kulhojen reuna jää juuri ja juuri veden pinnan yläpuolelle. Kypsennä 160 °C uunissa noin tunnin ajan. Nosta vuoat vesihauteesta ja jäähdytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa vuoat lautasille ja tarjoa tuoreiden marjojen kanssa.