Ainekset

28 cm vuokaan

Muruseos:

  • 2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 rkl mantelilastuja
  • 1 rkl sulaa kookosöljyä tai voita
  • 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • pieni ripaus kardemummaa

Tee näin

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa isoon kulhoon jauhoseos, kananmunat, voi ja vesi. Vatkaa taikina kuohkeaksi sähkövatkaimella ja kaada sitten voideltuun piirakkavuokaan.
  2. Annostele pinnalle mustikat, vadelmat ja pilkotut mansikat. Paista uunin keskitasolla noin 30–35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kullanruskeaa väriä. Valmista sillä aikaa muruseos.
  3. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, mantelilastut, öljy, hunaja ja kardemumma. Ota piirakka uunista ja ripottele pinnalle muruseos. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes piirakka on kypsynyt. Voit tarkistaa piirakan kypsyyden pistämällä siihen cocktailtikun. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, piirakka on valmis.
  4. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa piirakka esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa ja nauti!

Lisää herkullisia ohjeita: @tuuliatalvio