Ainekset

(6-8 pullaa)
1 kpl Fazer Gluteeniton Pullataikinaa
4 rkl kookosöljyä
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4 rkl hunajaa (tai vaahterasiirappia)
pieni ripaus vaniljajauhetta
  kananmunaa tai kasvijuomaa pullien voiteluun

Tee näin

  1. Ota pullataikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kun taikina on sulanut, aloita pullien teko valmistalla kauratäyte. Kuumenna paistinpannu tai pieni kattila ja annostele pannulle kookosöljy. Lisää kaurahiutaleet ja paista keskilämmöllä noin minuutin ajan. Lisää makeutus ja mausteet ja sekoita huolellisesti. Ota pannu pois liedeltä ja aseta hetkeksi sivuun.
  2. Ripottele hieman jauhoa puhtaalle pinnalle. Kauli pullataikina suorakulmion muotoiseksi levyksi. Levy kannattaa jättää melko paksuksi, 1–2 sentin korkuiseksi, sillä taikina hajoaa helposti jos sen kaulii liian ohueksi. Levitä täyte tasaisesti taikinan päälle. Käännä taikina varovasti rullalle ja leikkaa 6–8 yhtä suureen osaan. Siirrä pullat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja anna kohota 30 minuutin ajan. Kuumenna sillä välin uuni 225 asteeseen.
  3. Voitele pullat kevyesti kananmunalla tai kasvimaidolla. Paista noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa ja nauti!

Resepti löytyy myös englanniksi Tuulian Instagramista.