Ainekset
n. 12 kpl pehmeää pullaa
- 2 kananmunaa
- n. 2,5 dl maitoa, vettä tai kaurajuomaa
- 1 pss (11 g) kuivahiivaa
- 1 pss (450 g) Fazer Gluteeniton Pullajauhoseosta
- 100 g pehmeää voita tai margariinia
- gluteenitonta jauhoa leivontaan
- voiteluun kananmuna
- pinnalle raesokeria
Tee näin
- Sekoita kuivahiiva jauhoseoksen joukkoon. Sekoita kananmunat lämpimään (42 °C) nesteeseen ja lisää jauhoseos. Sekoita ja anna vetäytyä peitettynä n. 30 minuuttia niin, että taikina tiivistyy.
- Lisää pehmeä rasva taikinaan ja vaivaa hyvin. Jaa taikina n. 12 yhtä suureen palaan. Pyöritä palat pulliksi gluteenittomien jauhojen avulla ja kohota huoneenlämmössä peitettynä n. 30 minuuttia.
- Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla juuri ennen paistoa. Paista kypsäksi 220 °C:ssa 10–15 minuuttia.