Ainekset

16 kpl

Puuro (huom, keitä isompi satsi jos haluat myös syödä sitä puurona)

Taikina

  • 3,5 dl jäähtynyttä Sadonkorjuu- puuroa
  • 1 omena
  • 1 dl Fazer Aito Kaurajuomaa
  • 1 dl gluteenittomia jauhoja (Fazer Gluteeniton lettujauhoseos sopii hyvin)
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • ripaus suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen

Paistetut omenat

  • 2 omenaa
  • 2-3 rkl siirappia
  • 2 rkl vettä

Tee näin

  1. Valmista puuro. Mittaa hiutaleet, vesi ja kaurajuoma kattilaan. Anna poreilla keskilämmöllä kannen alla viitisen minuuttia, tai kunnes puuro on kypsää ja valmista. Tästä määrästä tulee jäähtyneenä n. 3,5 dl puuroa.
  2. Raasta omena karkeaksi raasteeksi. Sekoita taikinan ainekset lusikalla sekaisin. Taikinan ei tarvitse turvota, mutta voit valmistaa taikinan hyvin myös etukäteen ja jättää tekeytymään. 
  3. Lisää paistinpannulle rypsiöljyä ja kuumenna pannu. Kaada taikinanokareita paistinpannulle ja paista molemmilta puolin kullanruskeiksi ja rapsakoiksi. Nosta sivuun.
  4. Paloittele omenat. Lisää pannulle omenapalaset, siirappi ja vesi. Anna hautua keskilämmöllä noin vartin ajan, kunnes omenat ovat pehmenneet.
  5. Tarjoa puuropannukakut paistettujen omenoiden ja siirapin kera.

Lisää herkullisia ohjeita: Viimeistä murua myöten