Ainekset

Taikina

Rahkatäyte

  • 1½ dl soijarahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 2 tl perunajauhoja
  • ½ dl rusinoita (tai esim. 2 passionhedelmän siemenet)
  • muutama rkl mantelilastuja

Pullien voiteluun

Tee näin

  1. Nosta leivontamargariini huoneenlämpöön. Sekoita kuivahiiva lämpimään kaurajuomaan. Lisää sahrami ja sen jälkeen jauhoseos, niin että säästät jauhoseosta ½ dl pullien kaulimiseen ja taitteluun. Jätä taikina vetäytymään liinalla peitettynä n. puoleksi tunniksi, jotta taikina tiivistyy.
  2. Kuutioi pehmentynyt margariini ja vaivaa se taikinan joukkoon. Pyöritä palat pulliksi säästetyn Pullajauhoseoksen avulla. Voit myös letittää pullat: pyöritä käsien välissä kolme n. 15cm, 1cm paksuista taikinasuiroa, letinä ne ja kiepauta spiraaliksi. Kohota huoneenlämmössä peitettynä n. 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Valmista sillä välin rahkatäyte sekoittamalla rahkatäytteen ainekset keskenään. Paina esimerkiksi lasilla kohonneiden pullien keskelle kolo. Lusikoi rahkatäytettä pullien koloihin, niin että ne täyttyvät.
  4. Voitele pullat kaurajuoma-soijarahkaseoksella. Ripottele reunoille mantelilastuja.
  5. Paista pullia 220°C:ssa 10-15 minuuttia.

Lisää herkullisia ohjeita: Viimeistä murua myöten