Ainekset

Pohja

Täyte

  • 200–300 g mansikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 5 liivatetta
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 valkuaista
  • 2 dl kreikkalaista jugurttia
  • 3 teelusikallista vaniljasokeria


Koristeluun

Tee näin

Pohja

Ota kakkurengas tai irtopohjavuoan reunus ja öljyä tai tomusokeroi se. Aseta reunus tarjoilualustalle. Laita granola ja taatelit tehosekoittimeen ja hienonna massaksi. Painele massa reunuksen sisään.

Täyte
Pehmennä liivatteita kylmässä vedessä. Tee mansikoista sosetta ja ota siitä 0,5 dl sivuun. Laita lopun mansikkasoseen sekaan jugurtti, vaniljasokeri ja rahka.

Kuumenna sivuun laittamasi mansikkasose. Liuota sen joukkoon liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana muun massan joukkoon, koko ajan sekoittaen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää pienissä erissä sokeri ja tasoita vatkaamalla.

Kääntele valkuaisvaahto mansikkatäytteen joukkoon parissa, kolmessa erässä. Lopuksi kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Nyt voit poistaa reunuksen hyytyneen kakun ympäriltä. Koristele marjoilla sekä granolalla ja nauti!