Ainekset

neljälle   

Herukanlehtikerma

2 dl kermaa
40 g (1 dl) herukanlehtiä
   
2 dl kermaa
0,75 dl sokeria
2 liivatelehteä

 

Italianmarenki

4½ dl sokeria
¼ dl glukoosisiirappia
1,5 dl vettä
5 munanvalkuaista

Tee näin

Herukanlehtikerma

Aja herukanlehti ja kerma sekaisin (2 dl kermaa ja 40 g herukanlehtiä). Siivilöi tiheän siivilän läpi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta loput kermat ja sokeri kattilassa. Lisää liivate ja herukanlehtikerma kattilaan. 

Annostele tarjoiluastioihin ja laita annokset kylmään hyytymään n. 4 tunniksi. Voit myös valmistaa herukanlehtikerman edellisenä päivänä. Tarjoile tuoreiden mansikoitten ja marengin (resepti ohessa) kanssa.

Italianmarenki

Keitä sokeri, glukoosi ja vesi 121-asteiseksi siirapiksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää siirappi heti kuumana valkuaisvaahdon sekaan ohuena nauhana. Vatkaa marenkia niin kauan että se jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Voit käyttää marenkia pehmeänä tai kuivata sitä 65-asteisessa uunissa noin 8 tuntia

Juha Aalto
Juha Aalto
Keittiömestari