
Ainekset
neljälle
Herukanlehtikerma
2 dl | kermaa |
40 g (1 dl) | herukanlehtiä |
2 dl | kermaa |
0,75 dl | sokeria |
2 | liivatelehteä |
Italianmarenki
4½ dl | sokeria |
¼ dl | glukoosisiirappia |
1,5 dl | vettä |
5 | munanvalkuaista |
Tee näin
Herukanlehtikerma
Aja herukanlehti ja kerma sekaisin (2 dl kermaa ja 40 g herukanlehtiä). Siivilöi tiheän siivilän läpi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta loput kermat ja sokeri kattilassa. Lisää liivate ja herukanlehtikerma kattilaan.
Annostele tarjoiluastioihin ja laita annokset kylmään hyytymään n. 4 tunniksi. Voit myös valmistaa herukanlehtikerman edellisenä päivänä. Tarjoile tuoreiden mansikoitten ja marengin (resepti ohessa) kanssa.
Italianmarenki
Keitä sokeri, glukoosi ja vesi 121-asteiseksi siirapiksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää siirappi heti kuumana valkuaisvaahdon sekaan ohuena nauhana. Vatkaa marenkia niin kauan että se jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Voit käyttää marenkia pehmeänä tai kuivata sitä 65-asteisessa uunissa noin 8 tuntia