Ainekset

(15–20 kpl)

  • 1 pkt (350 g) Fazer Leipurit Fazerina keksijauhosekoitusta
  • 150 g voita tai margariinia

Tee näin

  1. Laita uuni lämpenemään 175 °C:een. Vaahdota pehmeä voi tai margariini kevyesti yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää jauhoseos joukkoon ja sekoita muutama minuutti, kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet ja taikina on tasaista massaa.
  2. Muotoile massasta tiivis pötkö (halkaisija n. 5 cm) muovikelmun tai leivinpaperin sisään. Poista kelmu tai paperi ja leikkaa pötköstä n. 1 cm paksuisia keksejä. Vinkki: Voit halutessasi laittaa taikinapötkön hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään, jolloin siitä on helppo leikata paloja.
  3. Laita keksit pellille leivinpaperin päälle ja viimeistele niiden muoto tarvittaessa. Pakkauksesta tulee noin pellillinen keksejä.
  4. Paista keksejä uunin keskitasossa 175 °C:ssa n. 12–14 minuuttia. Keksit ovat hauraita uunista pois otettaessa, joten anna niiden jäähtyä hyvin ennen maistelua.