Ainekset
(15–20 kpl)
- 1 pkt (350 g) Fazer Leipurit Fazerina keksijauhosekoitusta
- 150 g voita tai margariinia
Tee näin
- Laita uuni lämpenemään 175 °C:een. Vaahdota pehmeä voi tai margariini kevyesti yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää jauhoseos joukkoon ja sekoita muutama minuutti, kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet ja taikina on tasaista massaa.
- Muotoile massasta tiivis pötkö (halkaisija n. 5 cm) muovikelmun tai leivinpaperin sisään. Poista kelmu tai paperi ja leikkaa pötköstä n. 1 cm paksuisia keksejä. Vinkki: Voit halutessasi laittaa taikinapötkön hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään, jolloin siitä on helppo leikata paloja.
- Laita keksit pellille leivinpaperin päälle ja viimeistele niiden muoto tarvittaessa. Pakkauksesta tulee noin pellillinen keksejä.
- Paista keksejä uunin keskitasossa 175 °C:ssa n. 12–14 minuuttia. Keksit ovat hauraita uunista pois otettaessa, joten anna niiden jäähtyä hyvin ennen maistelua.