
Ainekset
Ruiskeksit
380 g | voita |
180 g | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
300 g | vehnäjauhoja |
300 g | ruisjauhoja |
1 rkl | vettä |
Canapeet
Valmista voitaikinaa |
Sokeria |
Kanelia |
Kananmunaa voiteluun |
Pähkinäkeksit
Valmista murotaikinaa |
Makeaa maapähkinävoita |
Kananmunaa voiteluun |
Pähkinärouhetta |
Seesamkeksit
130 g | sokeria |
130 g | voita |
45 g | hunajaa |
45 g | maitoa |
230 g | seesamsiemeniä |
55 g | unikonsiemeniä |
Tee näin
Ruiskeksit
Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kauli taikina 3-4 mm:n vahvuiseksi ja pistele haarukalla. Ota taikinasta muotilla pieniä pyöreitä paloja ja tee keskelle reikä. Paista 175 °C uunissa noin kymmenen minuuttia.
Canapeet
Avaa voitaikina ja kauli kevyesti. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Rullaa taikina molemmista reunoista kohti keskusta tasaisesti ja laita jähmettymään jääkaappiin. Leikkaa ½ cm:n viipaleiksi ja nosta leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla ja paista 220 °C uunissa kauniin ruskeiksi.
Pähkinäkeksit
Avaa murotaikina ja kauli kevyesti. Leikkaa taikina pieniksi neliöiksi. Voitele kananmunalla, ripottele päälle pähkinärouhetta ja paista 220 °C uunissa kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä ja laita joka toisen palan päälle nokare maapähkinävoita ja nosta toinen pala päälle.
Seesamkeksit
Laita sokeri, voi, hunaja ja maito kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää seesamin- ja unikon siemenet ja sekoita. Anna massan jäähtyä ja muotoile pieniksi palloiksi. Laita pallot väljästi leivinpaperin päälle ja paista noin 200 °C uunissa kauniin ruskeiksi.