Ainekset

Ruiskeksit

380 g voita
180 g sokeria
2 tl leivinjauhetta
300 g vehnäjauhoja
300 g ruisjauhoja
1 rkl vettä

Canapeet

Valmista voitaikinaa
Sokeria
Kanelia
Kananmunaa voiteluun

Pähkinäkeksit

Valmista murotaikinaa
Makeaa maapähkinävoita
Kananmunaa voiteluun
Pähkinärouhetta

Seesamkeksit

130 g sokeria
130 g voita
45 g hunajaa
45 g maitoa
230 g seesamsiemeniä
55 g unikonsiemeniä

Tee näin

Ruiskeksit

Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kauli taikina 3-4 mm:n vahvuiseksi ja pistele haarukalla. Ota taikinasta muotilla pieniä pyöreitä paloja ja tee keskelle reikä. Paista 175 °C uunissa noin kymmenen minuuttia.

Canapeet

Avaa voitaikina ja kauli kevyesti. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Rullaa taikina molemmista reunoista kohti keskusta tasaisesti ja laita jähmettymään jääkaappiin. Leikkaa ½ cm:n viipaleiksi ja nosta leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla ja paista 220 °C uunissa kauniin ruskeiksi.

Pähkinäkeksit

Avaa murotaikina ja kauli kevyesti. Leikkaa taikina pieniksi neliöiksi. Voitele kananmunalla, ripottele päälle pähkinärouhetta ja paista 220 °C uunissa kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä ja laita joka toisen palan päälle nokare maapähkinävoita ja nosta toinen pala päälle.

Seesamkeksit

Laita sokeri, voi, hunaja ja maito kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää seesamin- ja unikon siemenet ja sekoita. Anna massan jäähtyä ja muotoile pieniksi palloiksi. Laita pallot väljästi leivinpaperin päälle ja paista noin 200 °C uunissa kauniin ruskeiksi.