Ainekset

8 Fazerin Hot Dog -sämpylää
0,15 kg Fazerin 70 % -suklaata
0,25 kg (2,5 dl) kuohukermaa
0,25 kg (2,5 dl) kuohukermaa
Noin 2 dl paahdettua hasselpähkinää, mantelia tai molempia
4 rkl vaahterasiirappia

Tee näin

Paahda pähkinät ja niiden jäähdyttyä rouhi niitä rikki esimerkiksi keittiöveitsen lappeella työlautaa vasten, tai morttelilla tai tehosekoittimella.

Valmista suklaamousse: raasta suklaa tai jauha se tehosekoittimessa, lämmitä kerma kiehuvaksi ja kaada se suklaan joukkoon tehosekoittimeen. Sekoita suklaata, kunnes kerma imeytyy suklaan joukkoon tasaiseksi massaksi. Kaada massa työkulhoon ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Voit valmistaa massan myös sauvasekoittimella: kaada kuuma kerma raastetun suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.

Vatkaa jälkimmäinen osa kermaa samettiseksi vaahdoksi ja kääntele se kahdessa erässä jäähtyneen suklaamassan joukkoon.

Avaa sämpylät, levitä suklaamousse sämpylän pohjalle, ripottele pähkinät moussen päälle ja valuta siirappi pähkinöiden päälle.