Ainekset

noin 10-15 hengelle

Pohja:

200g Fazer Taloussuklaa
350g Voi
2,5dl Sokeri
3dl Vehnäjauho
2dl Fazer kaakaojauhe
5tl Leivinjauhe
4kpl Kananmunat
3dl Paistonkestävä marmeladi
1dl Kuohukerma

Täyte:

14g Liivatelehti
250g Mustaherukkapyree
1,5dl Sokeri
1dl Smetana
5dl Vispikerma
200g Kotimaisia vadelmia

Kuorrutus:

1dl Kuohukerma
100g Fazer taloussuklaa

Tee näin

Pohja

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää seokseen sokeri. Siivilöi ja sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne seokseen huolellisesti sekoittaen. Lisää kananmunat massaan ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Lisää marmeladi ja sekoita. Lisää viimeiseksi kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada taikina kahteen noin 20 cm irtopohjavuokaan. Paista kakkuja 160 °C noin 50-60 minuuttia riippuen uunin tehosta. Jäähdytä pohjat hyvin, mielellään seuraavaan päivään.

Täyte

Liota liivate kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Nosta pois ja purista ylimääräinen vesi pois. Kiehauta pyree ja sokeri. Nosta liedeltä pois ja anna jäähtyä hieman. Lisää pehmenneet liivatteet lämpimän pyreen joukkoon ja sekoita ne hyvin. Jäähdytä seosta uudelleen. Lisää liivatteiden jälkeen smetana joukkoon. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja pyreeseos keskenään mousseen nuolijan avulla. Hyydytä täytettä kylmässä, jotta se kovettuu täyttöä varten.

Kokoaminen

Irrota kakut vuuasta ja leikkaa ne varovaisesti kolmeen tasakokoiseen osaan täyttämistä varten.

Laita alimmaiseksi pohja. Levitä mustaherukkamoussea joka puolelle tasaisesti. Ripottele moussen päälle vadelmia. Sen jälkeen laita uusi pohja päälle ja paina kevyesti. Tee kerroksia haluamasi määrä, esimerkiksi 5 tai 6 kerrosta. Päällimmäisen kerroksen päälle ei laiteta moussea. Siisti reunat paletilla tai veitsellä suoraksi. Laita kakku hyytymään kylmään.

Kuorrutus

Kiehauta kerma varovaisesti. Varo polttamista. Kaada kuuma kerma pilkotun suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken ja kaada epätasaisesti hyytyneen kakun päälle. Laita vielä kakku kylmään, jotta kuorrute jähmettyy. Koristele makusi mukaan esimerkiksi marjoilla tai kukilla. Koristukseen voi käyttää myös ylijäänyttä kakkupohjaa tai moussea.

Piia Raunio
Piia Raunio
Tuotekehittäjä ja kondiittorimestari