Ainekset

1 pelti / n. 24 palaa

  • 200 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk Fazer Pihlajaa
  • 1 dl maitoa

Kuorrutus

  • 100 g voita huoneenlämpöisenä
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 prk / 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 prk Fazer Pihlajaa
  • (Fazer Pihlaja makeisia)

Tee näin

  1. Vatkaa voi sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan yhdessä marmeladin ja maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 20-25 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  2. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus tasaiseksi kerrokseksi pohjalle. Lusikoi marmeladia rennosti päälle ja raidoita leivonnaisen pinta veitsellä kierteitä tehden. Koristele halutessasi Pihlaja makeisista leikatuilla viipaleilla. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.