Ainekset

12 annosta

Pohja:

  • 5 dl Fazer Alku Piparkakkugranolaa
  • 75 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 200 g puolukoita sulatettuna
  • 2 prk maitorahkaa (à 200 g)
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl puolukoita tai karpaloita
  • tomusokeria

Tee näin

  1. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 30x20 cm) leivinpaperilla. Sekoita granola ja sulatettu rasva, ja painele seos vuokaan tiiviiksi, tasaiseksi kerrokseksi. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistumisen ajan.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 min. Puristele liotetut lehdet ja liuota ne kiehuvaan veteen.
  3. Soseuta puolukat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon rahka sekä sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen puolukka-rahkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta veitsellä. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
  4. Leikkaa hyytynyt levykakku annospaloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pyörittele sulatettuja puolukoita tai karpaloita tomusokerissa. Lusikoi kermavaahto paloille ja ripottele marjoja päälle.