Ainekset
12 annosta
Pohja:
- 5 dl Fazer Alku Piparkakkugranolaa
- 75 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
- 4 liivatelehteä
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 200 g puolukoita sulatettuna
- 2 prk maitorahkaa (à 200 g)
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl puolukoita tai karpaloita
- tomusokeria
Tee näin
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 30x20 cm) leivinpaperilla. Sekoita granola ja sulatettu rasva, ja painele seos vuokaan tiiviiksi, tasaiseksi kerrokseksi. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistumisen ajan.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 min. Puristele liotetut lehdet ja liuota ne kiehuvaan veteen.
- Soseuta puolukat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon rahka sekä sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen puolukka-rahkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta veitsellä. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
- Leikkaa hyytynyt levykakku annospaloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pyörittele sulatettuja puolukoita tai karpaloita tomusokerissa. Lusikoi kermavaahto paloille ja ripottele marjoja päälle.